Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Nye tal: Konkursbølgen har endnu ikke ramt corona-land

Foto: detailfolk.dkKonkurser i 2020

Aktive virksomheder, sæsonkorrigerede tal
Januar: 203
Februar: 199
Marts: 152
April: 195
Maj: 197

Handel og transport - faktiske tal
Januar: 157
Februar: 122
Marts: 96
April: 189
Maj: 167

Kilde: Danmarks Statistik. Find alle tallene her.

Mandag den 8 juni 2020 kl. 10:30 af: Kristian Holgersen

Antallet af konkurser er stadig stabilt, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det kan være stilhed før storm, vurderer cheføkonom.

I maj måned havde coronakrisen endnu ikke givet anledning til den ventede bølge af konkurser i dansk erhvervsliv. Det viser friske tal fra Danmarks Statistik.

Når man korrigerer for normale sæsonudsving har der været 197 erklærede konkurser i maj blandt aktive virksomheder - blot 1 procent flere end i april.

Ifølge Danmarks Statistik skal udviklingen “vurderes med forsigtighed,” fordi Sø- og Handelsretten og Skifteretten ikke har kørt med normal drift i halvanden måned frem til 26. april.

Antallet af konkursbegæringer er dog heller ikke steget dramatisk.

- En samlet vurdering af hhv. begærede og erklærede konkurser viser, trods konkurser i nogle større virksomheder under COVID-19 nedlukningen, at den alvorlige nedgang i mange virksomheders aktiviteter de seneste tre måneder ikke - endnu - har udløst en markant stigning i antallet af erklærede konkurser og konkursbegæringer, skriver Danmarks Statistik.

Toppen af isbjerget

Trods de afdæmpede tal er der ingen grund til at tro, at erhvervslivet slipper billigt gennem coronakrisen, vurderer en cheføkonom.

- Selv om dagens lave konkurstal naturligvis er rigtig positivt, så er jeg fortsat meget bekymret for at en ny stor konkursbølge kan ramme hen over sommeren, siger Tore Stramer i en skriftlig kommentar til Finans. Han er cheføkonom i Dansk Erhverv.

- Hvor stor og dramatisk konkursbølgen ender med at blive er ikke til at sige på nuværende tidspunkt. Men der ingen tvivl om, at risikoen er betydelig, fortsætter han.

Analysen bliver delt af revisionshuset KPMG, som vurderer, at regeringens hjælpepakker foreløbig har afværget bølgen af konkurser.

- Men når regeringens hjælpepakker udløber den 8. juli, forventer vi, at antallet af konkurser vil stige og næsten fordobles fra omkring 2.500 i 2019 til mere end 4.500 dette år, skriver KPMG på sin hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Arnold Busck konkurs: Lukker alle butikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD