Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Nye tal: Flere ser bort fra udenlandske giganter på nettet

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 21 januar 2021 kl. 11:31 af: Kristian Holgersen

Mens handlen på nettet blomstrer som aldrig før, mister udenlandske giganter en del af opbakningen fra danske forbrugere.

Gennem 2020 kunne netbutikkerne leve højt på alle de restriktioner, som gjorde tilværelsen svær for mange af de fysiske butikker.

Fremgangen for nethandlen ser dog i nogen grad ud til at snige sig udenom udenlandske giganter som Amazon, Wish og Asos. Det viser en analyse fra Dansk Erhverv.

Med Zalando som en undtagelse har de tabt terræn blandt danske forbrugere. Eksempelvis handlede 18 procent af danske netkunder ind hos Amazon sidste år - i 2019 gjaldt det 20 procent.

Selvom udviklingen ikke er ny, så er det alligevel overraskende, at den fortsatte gennem 2020, lyder reaktionen fra Dansk Erhverv.

- Vi kan ikke med sikkerhed sige, om forbruget er flyttet over i mindre udenlandske netbutikker, eller om forbrugerne har valgt at handle i danske netbutikker, siger Niels Ralund. Han er e-handelsdirektør i Dansk Erhverv.

- Vores vurdering er dog, at det sidste i høj grad er tilfældet, da vi har set en voldsom fremgang i store dele af den danske e-handelsbranche. Det er positivt, da øget forbrug i de danske netbutikker er med til at sikre arbejdspladser og penge i fælleskassen, fortsætter han.

LÆS OGSÅ: Dansk Erhverv: Sådan kunne en plan for genåbning se udFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD