Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Ny online akademiuddannelse til detailansatte

Foto: detailfolk.dkWednesday den 28 August 2013 kl. 11:49 af: Freja Thorbech

En ny fjernstudieuddannelse gør det mere fleksibelt for detailansatte at læse en akademiuddannelse i retail. De kan nu klare det meste hjemmefra, når det passer ind i programmet.

Nu kan du tage akademiuddannelsen i retail, mens du sidder hjemme foran skærmen.

Smartlearning.dk, der er et samarbejde mellem alle landets ni erhvervsakademier, tilbyder nu detailansatte en mulighed for at læse videre på trods af skæve og skiftende arbejdstider.

- Fjernstudie er særdeles velegnet til detailbranchen, hvor skiftende arbejdstider og lange arbejdsdage gør, at det kan være svært at følge et traditionelt uddannelsesforløb, siger Peter Skjold Mogensen, der er Adjunkt på CPHbusiness og samtidig underviser på Smartlearning i AU Retail.

Et hold har i foråret påbegyndt den 2-årige deltidsuddannelse som et fjernstudie. Det vil sige, at de studerende selv har skullet læse sig til en del, men samtidig også tre gange i løbet af et 15 ugers forløb har deltaget i en virtuel klasseundervisning med klassekammerater og underviser via webcam. Selv den endelige eksamen har de studerende mulighed for at tage online, så længe der er et vidne til stede og de med billedlegitimation kan bekræfte, at de rent faktisk er den, de giver sig ud for at være.

Lukkeloven øger kravet til fleksibilitet

Og det er meget relevant at gøre uddannelsesmulighederne for de detailansatte så fleksible som muligt, mener Peter Skjold Mogensen. Særligt efter lukkelovens afskaffelse, der for mange butiksansatte har betydet længere arbejdstider, kan det være svært at få tiden til at gå op med en uddannelse i enten dag- eller aftentimerne.

- Fordelen ved at udbyde akademiuddannelsen som et fjernstudie er først og fremmest, at de studerende selv kan disponere deres tid i forbindelse med studiet, siger han.

Også for de enkelte butikker er der en fordel i, at medarbejderne tager en fjernuddannelse.

- De slipper for at skulle få puslespillet med vagtplanen til at gå op, når medarbejderen ikke skal bruge arbejdstid på at gå i skole, siger Peter Skjold Mogensen til detailfolk.dk.

Uddannelsen henvender sig både til detailkæder, der ønsker at opkvalificere medarbejdere, men også til de enkelte detailansatte ude i butikkerne, der selv har et ønske om at efteruddanne sig.

- Jeg har selv stået i den situation og tænkt, at der ikke var tid og mulighed for at opkvalificere sig, men det er der altså nu, siger Peter Skjold Mogensen og fortæller, at det næste hold starter op i september.

Har altid været en udfordring

Hos Københavns Erhvervsakademi (KEA) fortæller projektleder og underviser Lars Bach, at det altid har været en udfordring at lave uddannelsesforløb til de detailansatte.

- Det har altid været et problem at få detailfolk til at komme ind - uagtet lukkelovens afskaffelse, siger han.

På KEA forsøger man at løse problemet ved at samle alle timerne i koncentrerede seminarer, der løber over to hele dage ad gangen.

- På den måde kan vi give dem undervisningen, uden at de skal være for meget væk fra butikken, forklarer Lars Bach.

Han kan godt se ideen i fjernstudiemodellen, men fortæller, at man på KEA ikke har planer om at ændre sin akademiuddannelse til ren fjernstudieundervisning.

- Det fungerer godt, som vi gør det nu. Måske kan man tilføje elementer af fjernundervisning, men man skal huske på, at det er en meget praksisrettet uddannelse, hvor tilstedeværelsen, de praktiske øvelser og dialogen, har stor betydning for udbyttet. Samtidig er der ikke er den store tradition for at sætte sig ned og læse selv i detailhandlen, siger Lars Bach til detailfolk.dk.

LÆS OGSÅ: Coop i største leder-satsning nogensindeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD