Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Slutningen på corona betyder starten på en ny markedsføringsplan"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

HK Handel og Dansk Erhverv i fælles front mod ændret uddannelse

Foto: detailfolk.dkAfstemning

Bør den nuværende detailuddannelse ændres?

Ja, uddannelsen modsvarer ikke fremtidens krav
 
Den kunne trænge til en mindre overhaling, men fungerer ellers godt
 
Nej, den nuværende uddannelse fungerer godt
 
Torsdag den 16 maj 2013 kl. 10:47 af: Freja Thorbech

De to organisationer frygter, at regeringen vil ændre de merkantile uddannelser, så de studerende ikke længere kan opfylde erhvervslivets behov.

Nu danner fagforeningen HK Handel og erhvervsorganisationen Dansk Erhverv fælles front mod Ministeriet for Børn og Undervisning.

De to organisationer er utilfredse med, at ministeriet har planer om at skære på det to årige grundforløb på de merkantile uddannelser og i stedet indføre et fælles basisår for alle erhvervsuddannelser.

- Det vil være ødelæggende for de merkantile erhvervsuddannelsers mulighed for at opfylde erhvervslivets behov for dygtig og engageret arbejdskraft, skriver direktør i Dansk Erhverv, Laurits Rønn, og formand for HK Handel, Per Tønnesen, blandt andet i et fælles indlæg om sagen.

Danmark får brug for faglærte

De to lægger vægt på, at Danmark i fremtiden får brug for dygtige faglærte inden for detailhandel, engroshandel og administration.

- Vi opfordrer derfor regeringen til at bevare det 2-årige grundforløb indenfor de merkantile erhvervsuddannelser. På den måde kan vi fortsat få uddannet dygtige unge, som kan indfri behovene for højere og mere specialiserede kompetencer – og som kan være med til at sælge de varer og serviceydelser, som vi også skal leve af i fremtidens Danmark, skriver de videre.

Glad for nedsat udvalg

Både hos Dansk Erhverv og HK Handel er man glad for, at regeringen nu har nedsat et udvalg om erhvervsuddannelser og kompetencegivende uddannelser i voksen- og efteruddannelsessystemet, hvor man blandt andet diskuterer indførelse af adgangskrav til erhvervsuddannelserne.

- Vi mener, at eleverne som et minimum skal have bestået folkeskolens afgangsprøve, og at man derudover skal opstille nogle særlige adgangskrav, som er unikke for den enkelte uddannelse. Samtidig trænger erhvervsuddannelserne til et kvalitets- og kulturløft, hvis vi skal have en chance for, at de unge igen interesserer sig for en erhvervsuddannelse, skriver Laurits Rønn og Per Tønnesen om deres syn på erhvervsuddannelserne.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD