Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Ny Fætter BR-ejer sætter drømmehold

Foto: detailfolk.dkMonday den 18 January 2016 kl. 10:06 - Kilde: Børsen

Kapitalfonden EQT har præsenteret den bestyrelse, der skal sparke liv i legetøjskæmpen Top-Toy, der blandt andet står bag Fætter BR-butikkerne.

Efter et langt tilløb kunne familien Gjørup, der ejer legetøjsfirmaet Top-Toy med mere end 300 BR- og Toys’R’Us-butikker, 2. november 2015 endelig meddele, at familien havde solgt 75 procent af koncernen til den store, svenske kapitalfond EQT.

Her små tre måneder efter skriver dagbladet Børsen, at EQT er klar med den bestyrelse, der skal sparke liv i Top-Toy.

Michael Hauge Sørensen bliver bestyrelsesformand. Udover at være kapitalfondens rådgiver inden for detailhandel sidder han i bestyrelsen for butikskæden Tiger, som ejes af EQT. Michael Hauge Sørensen sidder desuden i bestyrelsen i selskaber som Pandora og IC Group, men tidligere var han kendt som kronprinsen i Ecco-koncernen, men valgte at skifte væk fra Ecco.

Børsen kan endvidere oplyse, at den norske rigmand Fredrik Steenbuch også får plads i bestyrelsen. Som direktør for den EQT-ejede sportskæde XXL har han stået i spidsen for en af EQT’s største succeser inden for detailhandel, skriver avisen og oplyser, at Fredrik Steenbuch blev mangemillionær, da XXL i oktober 2014 blev børsnoteret.

LÆS OGSÅ: Sports- og vildmarkskæde vil indtage Danmark

Resten af bestyrelsen

De øvrige nye bestyrelsesmedlemmer er svenskeren Erik Lindgren, der er skarp inden for e-handel, og den norske EQT-partner Anders Misund, der var ansvarlig for XXL-ejerskabet.

Henrik og Lars Gjørup vil fortsat repræsentere familien Gjørup i bestyrelsen.

Peter Gjørup fortsætter uændret som administrerende direktør i Top-Toy-koncernen, som EQT har betalt omkring 1,74 milliarder kroner for at eje 75 procent af.

LÆS MERE I: BR-ejere sælger 75 procent til kapitalfond

Læs hele artiklen på Børsen


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD