Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Ny dansk franchiseorganisation ser dagens lys

Foto: detailfolk.dkFriday den 18 January 2013 kl. 12:05 af: Freja Thorbech

De danske franchisegivere og franchisetagere får en ny interesseorganisation efter lukningen af Danske Kæder.

En ny dansk franchiseorganisation har set dagens lys. Dansk Franchise hedder organisationen, der blev stiftet i december.

Oprettelsen af den nye organisation sker efter, at Danske Kæder - et stort anlagt samarbejde mellem Dansk Franchiseforening og den ikke officielle organisation af frivillige kæder KID - gik i vasken i september.

Bestyrelsen i Danske Kæder kunne ikke blive enige om strategien og lukkede derfor organisationen hen over hovedet på ledelsen.

- Det var meget ærgerligt, for vi har brug for en franchiseorganisation i Danmark, siger Toke Allentoft, der var direktør i Danske Kæder, til detailfolk.dk.

Han tog sagen i egen hånd og kontaktede en række medlemmer af den oprindelige Dansk Franchise Forening. Det resulterede i oprettelsen af den nye organisation Dansk Franchise i december. Her er Toke Allentoft nu rådgiver for bestyrelsen i organisationen, der endnu ikke er stor nok til at have en direktion.

Vil varetage franchiseinteresser

Dansk Franchise har som mål at ville varetage franchiseinteresser i Danmark for både franchisetagere og givere. Samtidig vil man bistå parterne med at udvikle etisk franchising, formidle franchise til offentligheden samt varetage de politiske og internationale interesser.

Derudover lægger Toke Allentoft stor vægt på, at organisationen har retten til at certificere danske franchisekoncepter efter internationale etiske regler.

- Det er vigtigt, at vi har ret til at certificere og være med til at udvikle franchise i den rigtige retning herhjemme, så de danske koncepter står bedre rustet internationalt, forklarer han.

Hvad angår medlemmerne i den nye organisation, er Toke Allentoft fortrøstningsfuld.

- Vi skal rekruttere de gamle medlemmer fra Dansk Franchise Forening tilbage, siger han.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD