Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Netto vil holde åbent 24 timer i døgnet

Foto: Dansk SupermarkedFredag den 28 november 2014 kl. 08:52 af: Newspaq

Nu forsøger Netto sig med døgnåbne butikker. Det er sidste søm i lukkelovens ligkiste, mener ekspert.

Vågner du op om natten med en stærk trang til at fylde hele eller halve indkøbsvogne med discount-dagligvarer, så får du snart mulighed for at drøne i Netto på alle tider af døgnet.

Dagligvarekæden begynder 5. december at holde døgnåbent i udvalgte butikker tre forskellige steder i landet, oplyser Netto.

- Vi indfører i første omgang de nye åbningstider i tre butikker, som alle har et stort kundegrundlag. På den måde kan vi samle erfaringer fra tre forskellige typer butikker, inden vi tager stilling til, hvor langt vi skal brede døgnåbningstiderne ud, siger Nettos landedirektør Brian Seemann.

- Vi kommer selvfølgelig ikke til at holde døgnåbent i alle landets Nettoer. Det er der ikke kunder til, siger han i en pressemeddelelse.

De udvidede åbningstider kommer til at gælde for en ny Netto-forretning på Rådhuspladsen i København samt butikken i Århushallen ved banegården i Aarhus samt butikken på Engelsborgvej i Lyngby.

Døgnåbne butikker vil skabe meromsætning

Det er ændrede indkøbsmønstre hos kunderne, som gør, at Netto nu slå dørene op for discountvarer hele døgnet. Samtidig vil døgnåbne butikker også kunne skabe mere omsætning om dagen, da ansatte om natten vil kunne fylde nye varer på hylderne og gøre rent.

- Vi tror på, at mange kunder vil sætte pris på at kunne handle, når det passer dem, siger Brian Seemann.

Ekspert i forbrugertrends og detailhandel Flemming Birch fra konsulentvirksomheden Birch & Birch kalder Nettos tiltag for "det sidste søm i kisten" for lukkeloven.

- Det første søm blev hamret i kisten efter liberaliseringen af lukkeloven. Nu ser vi enden på hele den gamle indkøbsadfærd, som var dikteret af regler og love om, hvornår vi som forbrugere må handle, siger han til Berlingske.

Medarbejderne på de nye nathold er rekrutteret særligt til nattevagterne. Der er ikke nogen nuværende Netto-medarbejdere, som er blevet flyttet til at arbejde om natten, oplyser Netto.

Lukkeloven blev i 2012 afskaffet og erstattet af en helligdagslovgivning, der gør, at butikkerne generelt skal holde lukket på helligdage, grundlovsdag, juleaftensdag og nytårsaftensdag efter klokken 15.00.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Byggecenter - nu med døgnåbentFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD