Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Netto: Nej tak til umotiverede akademikere

Foto: PRThursday den 29 June 2017 kl. 10:35 - Kilde: Metroxpress

Discountkæden forsøger nu at tage afstand fra den udbredte idé om, at dagpengemodtagere altid bare kan få et job i Netto.

Da Netto tidligere på måneden efterlyste 900 nye medarbejdere i et kæmpe jobopslag, greb Radio24syv chancen og spurgte to ledige, om det ikke var en mulighed for dem.

Svarene var noget tøvende - nærmest afvisende - og det har endnu en gang givet anledning til en debat om, hvorvidt dagpengemodtagerne er for kræsne, når det kommer til at skaffe sig et job.

Gang på gang er det blevet fremhævet, at man jo altid bare kan få et job i Netto. Men det vil discountkæden ikke længere have siddende på sig, skriver avisen Metroxpress, der har interviewet HR-chefen Christian Dahl.

Han understreger, at Netto ikke ansætter alle dagpengemodtagere og arbejdsløse akademikere, som måtte byde sig til. Det gælder også de to ledige fra Radio24syvs indslag - de mangler dedikation.

- Du skal først og fremmest være motiveret. Men du skal også have en personlighed, der matcher med det job, som du søger. Sidder du ved kassen, så skal du være en smilende, hjælpsom og tålmodig person. Hvis du arbejder på vores lager, skal du arbejde med klare deadlines, under pres og kunne få tingene ud, siger Christian Dahl til avisen.

Samme melding kommer fra McDonalds.

Forargelse hos politikerne

Som det ofte sker med debatter om dagpengemodtagere, får det hurtigt politikerne op af stolen.

Flere bryder sig ikke om, hvis dagpengemodtagere afviser at søge job i Netto, hvis de eksempelvis har en akademisk uddannelse. En af dem er Mattias Tesfaye fra Socialdemokratiet. På Facebook giver han dagpengemodtagerne en opsang.

- Det her går altså ikke, skriver han blandt andet.

- En ung nyuddannet indenfor "kommunikation" gider ikke arbejde som kassedame i Netto. Fint nok. Det skal jeg ikke bestemme. Men så skal du altså heller ikke hæve dagpenge fra A-kassen samtidig.

Ifølge Metroxpress kommer lignende udmeldinger også fra Venstre og SF.

LÆS OGSÅ: Vildt jobopslag: Netto søger 900 nye kollegaer

Læs hele artiklen på Metroxpress


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD