Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Negativ rekord: Britiske butikker lukker i hobetal

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 20 oktober 2020 kl. 09:43 - Kilde: The Guardian

Butikkerne lukker som aldrig før i Storbritannien. Men måske er bunden slet ikke nået endnu, lyder advarslen fra analytikere.

Det tynder efterhånden lidt ud i butikkerne på de britiske hovedgader, skriver avisen The Guardian på baggrund af tal fra Local Data Company og konsulenthuset PwC

I det første halvår af 2020 lukkede 11.120 butikker (chain store outlets), mens 5.119 butikker åbnede. Det samlede tab af butikker ender dermed på 6.001, hvilket er betydeligt flere end i 2019, hvor markedet skrumpede med 3.509 butikker.

Trods de nedslående tal er der ikke udsigt til forbedring. De butikker, som måtte lukke ned midlertidigt på grund af coronakrisen, er nemlig ikke talt med. Mange af dem kunne meget vel dreje nøglen om permanent.

Samtidig fortsætter lokale nedlukninger og udgangsforbud med at slide hårdt på handelslivet rundt omkring i Storbritannien.

- Medmindre regeringen går ind og stimulerer markedet, så ser vi med garanti flere butikslukninger, lyder det i en rapport fra Local Data Company PwC, hvor de nye tal er hentet fra.

Allerede i årene op til coronakrisen var der udbredte problemer i den britiske detailhandel. Flere store spillere har skruet væsentligt ned for antallet af butikker eller er helt forsvundet fra gadebilledet, og landets medier har talt om en decideret detail-apokalypse.

LÆS OGSÅ: Britisk detailgigant tager hul på Nemlig.coms fremtidsvision

Læs hele artiklen på The Guardian


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD