Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Britisk detailgigant tager hul på Nemlig.coms fremtidsvision

Foto: WikipediaThursday den 10 September 2020 kl. 11:25 - Kilde: The Guardian

Fremtiden banker på. I Storbritannien begynder en af de helt store dagligvarekoncerner en test af levering med droner.

I mange ældre film og fortællinger, der skildrer en verden langt ude i fremtiden, er himlen sort af flyvende køretøjer og droner.

Den britiske detailgigant Tesco, som har flere tusinde dagligvarebutikker, er nu på vej til at gøre nogle af de gamle science fiction-forudsigelser til virkelighed. En test af levering med droner er nemlig under opsejling fra en af koncernens butikker i Irland, skriver The Guardian og The Telegraph.

I samarbejde med selskabet Manna skal droner gennem seks måneder levere mindre sendinger af dagligvarer til kunderne i lokalområdet. Dronerne kan flyve i 80 meters højde og levere varer inden for en radius på to kilometer inden for tre minutter.

- Vi er interesserede i at se, hvordan droner kan være en del af løsningen, når det gælder levering, siger direktøren for innovationsområdet i Tesco, Claire Lorains, til The Guardian.

- Hvis vores test med Manna lykkes, mener vi, at der er mulighed for at nå ud til mange kunder gennem vores butikker, der kan få en forlænget arm gennem en dronetjeneste, siger hun.

Nemlig.com følger udviklingen

I Danmark har topchefen for onlinesupermarkedet Nemlig.com, Stefan Plenge, flere gange udvist interesse for droner.

De eksperimenterer ikke selv med teknologien, men følger udviklingen tæt, og tilbage i 2018 vurderede han i et interview med Børsen, at man inden for 10 år ville se varer blive bragt ud med droner.

- Med droner bliver omkostningerne til levering nedbragt betydeligt. Det vil også betyde, at det bliver endnu mindre vigtigt, hvor du vælger at bo i Danmark. Det åbner for nogle virkelig interessante perspektiver for, hvordan vores samfund vil udvikle sig, sagde Stefan Plenge til Finans tidligere på året.

LÆS OGSÅ: Fire timer er grænsen: Boligigant satser på hurtig levering

Læs hele artiklen på The Guardian


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD