Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Modebrand slår tilbage efter økonomisk lussing

Foto: detailfolk.dkFriday den 22 October 2021 kl. 10:25 af: Kristian Holgersen

Efter første del af coronakrisen stod en af Holch Povlsens tøjkæder med et sjældent underskud. Men det var nok en engangsforestilling.

I foråret 2020 sendte coronakrisen en syngende lussing afsted mod tøjmærket Vila, som fik bundlinjen til blusse op i gloende rød.

At Vila taber penge hører til sjældenhederne. De tre foregående regnskaber bød eksempelvis alle på trecifrede millionoverskud, så det var noget at rette op på for tøjmærket, som har været en del af Bestseller siden 1994.

Men i det seneste årsregnskab, som netop er offentliggjort, lykkes Vila med at slå igen. Overskuddet lyder på 118 millioner kroner efter skat, mens omsætningen stiger til lige i underkanten af en milliard.

- Årets resultat er på linje med de forventninger, som blev lagt frem i den forrige årsrapport. Det har krævet en ekstraordinær indsats, fremgår det af en kortfattet ledelsesberetning.

Vila råder over 14 danske butikker og er desuden tilstede på en række europæiske markeder.

I de seneste to måneder har tøjmærket åbnet fire butikker - den seneste i shoppingcentret City2. Det er ifølge et LinkedIn-opslag fra chefen for Vila, Simon Khong Harbjerg, en stærk indikation på virksomhedens fremgang.

En digital vej gennem krisen

Gennem anden del af coronakrisen, som var præget af nedlukninger på flere markeder, har Vila haft held med at satse på digitale salgskanaler.

Eksempelvis har alle de danske butikker fået hver deres netbutik, skriver Finans.

- Der er brug for at gå nye veje i et svært marked. Salg via sociale medier virker for os, og her kan vi lave en fælles platform, som er bundet op på butikkerne og deres varer på hylderne frem for et centralt lager. I januar har vi trods tvangslukkede butikker på den måde sikret et godt salg. Nu skal vi udnytte det fulde potentiale i det, som vi har bygget op, sagde Simon Khong Harbjerg til Finans i januar. 

Ledelsen i Vila forventer at kunne fremvise vækst i det kommende årsregnskab, fremgår det af årsrapporten.

- Det vil kræve en ekstraordinær indsats. Især på baggrund af den skiftende adfærd hos forbrugerne, som skaber en ny virkelig for detail og netsalg, skriver ledelsen.

LÆS OGSÅ: En overrasket Holch Povlsen står med et historisk resultat i BestsellerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD