Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Whistleblowerloven i detailbranchen: Har du fået helt styr på din whistleblowerordning? "

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Mindre topstyring: Topchef sætter ord på sine planer for Coop

Tirsdag den 8 september 2020 kl. 10:04 - Kilde: Flere medier

I dag starter Kræn Østergård Nielsen officielt som Coop-topchef. Han vil skrue ned for den interne diskussion og beholde kædernes navne.

Allerede på første dag som administrerende direktør for Coop er Kræn Østergård Nielsen begyndt at sætte ord på fremtidige kursændringer i dagligvarekoncernen.

Topchefen vil blandt andet skrue ned for topstyringen, fordi Coop gennem længere tid har brugt for meget tid “på at diskutere internt,” lyder det i et interview med Børsen.

- Vi skal give dem, der er tættest på kunderne, lidt mere indflydelse, end de har haft i den seneste periode, dvs. kæderne og butikkerne. De skal være kravstillere til alle os andre herinde på vegne af kunderne, siger han til avisen.

Lidt af det samme er han inde på i den officielle pressemeddelelse, som Coop udsendte mandag formiddag.

- Endelig vil jeg sikre, at vi er én virksomhed, der taler godt og konstruktivt sammen og samles om at gøre den størst mulige forskel for vores næsten 1,9 millioner danske ejere og kunder, udtaler Kræn Østergård Nielsen

Vil beholde navne

Gennem flere år har dagligvarekoncernen arbejdet med en plan om at gøre “Coop” til en del af navnet i alle dagligvarekæderne.

Eksempelvis har 10 Fakta-butikker på forsøgsbasis fået navnet Coop Hverdag, mens en Superbrugsen i Trekroner skiftede navn til Coop Mad.

Men ændring af navne har langtfra førsteprioritet, skriver Finans.

- Der har været en ide om, at alle kun skulle hedde Coop på facaden. Det har jeg svært ved at se for mig, siger Kræn Østergaard Nielsen til erhvervsmediet.

- Og jeg fornemmer ikke, at det er, hvad vores kunder efterspørger lige nu. Dermed står det heller ikke højt på min dagsorden. Mit fokus er mindre på facader - men mere på hvad der sker inde i butikkerne for kunderne, fortsætter han.

Ro i baglandet

Den 40-årige topchef kommer direkte fra en stilling som koncerndirektør i Coop, så han kender allerede strategien og arbejdsgangene i koncernen indefra. Samtidig har han et godt navn i baglandet.

- Med Kræn får vi en adm. direktør, der er respekteret af alle dele af Coop-familien, har bestyrelsesformand i Coop - Lasse Bolander - sagt i en pressemeddelelse.

- En leder som gennem de seneste snart syv år har dokumenteret særdeles stærke resultater, og som har den fundamentale forståelse for Coops egenart som en medlemsejet virksomhed, fortsatte han.

Det bliver bakket op af Fødevarewatch, som skriver, at baglandet har taget godt imod ansættelsen af Kræn Østergaard Nielsen som administrerende direktør.

Efter afskedigelsen af Peter Høgsted, efterlyste formanden for DLO - en forening for ledere, som er ansat i brugsforeninger og Coop-ejede butikker - en topchef med fokus på “drift og effektiviseringer.”

LÆS OGSÅ: Øverste chef for Elgiganten bliver en del af CoopFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD