Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Melder 150.000 netbutikker til dansk politi

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 24 oktober 2019 kl. 11:39 af: Kristian Holgersen

E-mærket har givet en enorm bunke netbutikker en politianmeldelse på halsen. Antallet er eksploderet.

I alt 150.000 netbutikker er blevet meldt til politiet af E-mærket på grund af mistanke om fup og svindel.

Der er tale om en “alarmerende udvikling” i forhold til sidste år, hvor antallet af politianmeldelser lå på knap 10.000, skriver e-handelsorganisationen i en pressemeddelelse.

Alle netbutikkerne er registeret på udenlandske domæner som .com eller .net, men mange af dem markedsfører sig på dansk eller tilbyder handler i danske kroner, skriver DR.

- Danskerne handler mere og mere på udenlandske hjemmesider og tænker derfor mindre på, om webbutikken er dansk, siger Toke Møllgaard til DR. Han er kommunikationschef hos E-mærket.

Ifølge E-mærket skyldes stigningen i anmeldelser øgede ressourcer og bedre søgemaskiner, men også en vækst i it-kriminaliteten.

Gemmer sig i udlandet

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, populært kaldet Bagmandspolitiet, skal nu se nærmere på sagerne. Men det bliver en svær opgave, mener Toke Mølgaard.

- Det springende punkt er, at svindlerne bag disse falske webshops formentlig alle sidder i udlandet. For det komplicerer politiets efterforskning og kan i værste fald føre til, at siderne får lov at stå uberørt hen, siger han i en pressemeddelelse.

Det kan ingen være tjent med, da de udenlandske svindlere, ud over at ramme forbrugerne, lige så meget rammer alle de danske e-handelsvirksomheder, som hver dag driver en ærlig og lovlig forretning, fortsætter han.

Lancerer nyt værktøj

For at forhindre de falske netbutikker i at komme til fadet, så lancerer E-mærket nu et lille program under navnet Sikker Shopping. Det er udvikllet med støtte fra TrygFonden.

Har man installeret Sikker Shopping på sin computer, bliver der i søgeresultaterne vist et rødt advarselsikon ud fra de netbutikker, som E-mærket anser som mistænkelige.

- Vi er bare mennesker, og det ved svindlerne godt. De kender til den menneskelige psykologi og udnytter vores iboende trang til gode tilbud. Uanset om der er tale om identitetstyveri, kortmisbrug eller salg af ulovlige kopiprodukter, finder danskerne it-kriminalitet stærkt grænseoverskridende, siger projektchef i TrygFonden, Christoffer Elbrønd.

- Nethandlen vil kun vokse over de kommende år, og derfor er der behov for at supplere vores sunde fornuft med et værktøj, som ikke lader sig påvirke af et godt tilbud, fortsætter han.

LÆS OGSÅ: Skattesager truer økonomien hos presset netbutikFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD