Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Medarbejdere har fået nok af konflikt: Står uden løn

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 11 februar 2021 kl. 10:58 af: Flere medier

Stridighederne mellem Jensens Bøfhus og 3F er stadig ikke forbi. Men en utilfreds gruppe af ansatte har nu fået sat lidt skub i sagerne.

Den efterhånden gordiske knude af uenigheder mellem Jensens Bøfhus og fagforeningen 3F venter stadig på at blive løst.

På grund af den faglige strid, der har stået på i et års tid, er Jensens Bøfhus afskåret fra regeringens hjælpepakker. Det giver til et økonomisk handicap, og siden jul har ansatte i virksomheden været sendt på orlov uden løn, skriver flere medier - herunder Berlingske og Ekstra Bladet.

Situationen har fået en gruppe ansatte til at lange ud efter især 3F i en fælles erklæring. De mener ikke, at fagforeningen kæmper deres sag.

- Jeg kan se sagen fra begge sider, men problemet er, at vi medarbejdere bliver glemt, mens de har travlt med at bekrige hinanden, siger initiativtager Marwa Hassan blandt andet til Ekstra Bladet,

Fagforeningen reagerer

De stridende parter blev onsdag samlet under en debat på DR P1, hvor en ung medarbejder blandt andet talte for at stoppe konflikten.

Siden har 3F udsendt en pressemeddelelse, hvor fagforeningen inviterer Jensens Bøfhus til et møde for at finde en løsning. Tidligere har 3F afvist at have startet konflikten.

- Der kan ikke være tvivl om at det, som både 3F og Jensens Bøfhus A/S nu skal kere sig om, er de unges situation. De står uden indtægtsgrundlag, og nu er det på tide, at parterne tager det ansvar på sig, siger Peter Lykke Nielsen. Han er forhandlingssekretær i 3F Privat Service, Hotel og Restauration.

Torsdag formiddag har Jensens Bøfhus endnu ikke svaret offentligt på invitationen.

En lokumsaftale

Det er forhandlingerne om en ny overenskomst for medarbejderne i Jensens Bøfhus, som har fået parterne til at stå så stejlt over for hinanden.

Jensens Bøfhus vil have en aftale ligesom rivalen Restaurant Flammen, hvor medarbejderne ikke falder ind under overenskomsten for tjenere. Det giver mulighed for at justere lønningerne for de kommende medarbejdere, har den adm. direktør, Anders Nikolaisen, tidligere gjort rede for.

Men den er 3F altså ikke med på. Uenighederne faldt sammen med starten på coronakrisen i marts 2020, hvor Jensens Bøfhus måtte fyre 250 medarbejdere, fordi hjælpepakkerne ikke var en mulighed.

- Det er sørgeligt at gennemføre unødvendige fyringer alene på grund af fagbevægelsens og regeringens lokumsaftale, sagde Anders Nikolaisen dengang i en pressemeddelelse.

- Vi pålægger det fulde ansvar for afskedigelserne på regeringen og overvejer at rejse sag mod staten for forskelsbehandling og erstatning for vort og vores medarbejderes tab, fortsætter han.

LÆS OGSÅ: Flere restauranter risikerer at lukke i kendt bøfkædeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD