Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Madspildsbutik modtager kæmpe donation

Foto: Mikkel ØstergaardThursday den 17 November 2016 kl. 06:00 af: Lise Møller Schilder

Folkekirkens Nødhjælp får støtte til at åbne en butik i Aarhus, som sælger overskudsvarer. Kæden vil være gerne være landsdækkende.

Det ser nu ud til, at Folkekirkens Nødhjælp kan åbne endnu en Wefood butik i Danmark. Der findes allerede to butikker i København. Og til foråret vil aarhusianerne også få glæde af en butik, der sælger mindre beskadigede produkter fra supermarkedet – men markant billigere.

Folkekirkens Nødhjælp har nemlig modtaget en donation fra Poul Due Jensens Fond på 1 million kroner. Det er Grundfos, der står bag fonden.

- Takket være den gavmilde donation kan vi hurtigere få etableret en Wefood-butik i Aarhus. Vi har i 2016 åbnet to Wefood-butikker i København med stor succes – ikke mindst takket være store den opbakning, som kunderne, leverandørerne og de mange frivillige har udvist, siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, i en pressemeddelelse.

- Vi håber, at en butik i Aarhus er første skridt på vejen til at gøre Wefood landsdækkende, fortsætter hun.

Fokus handikappede og flygtninge

Pengene skal blandt andet bruges til koordinering af frivillige kræfter til butikken. Her prioriterer Folkekirkens Nødhjælp rekruttering af handikappede, flygtninge og andre sårbare grupper. Derfor bliver en del af pengene fra Grundfos også brugt til at gøre butikken handikapvenlig.

- Vi er glade for at kunne støtte kampen mod madspild, men fonden vil især gerne slå et slag for, at det bliver lettere for udsatte borgere at få en fod indenfor i fællesskabet. Derfor håber vi naturligvis, at århusianerne vil støtte op om initiativet og gøre Wefood Aarhus til et både miljømæssigt og socialt fyrtårn, siger direktør i Poul Due Jensens Fond, Christian Hartvig, i pressemeddelelsen.

Donationen er ikke helt nok for at stable butikken på benene. Derfor regner Folkekirkens Nødhjælp med at udstede folkeaktier. Hver aktie koster 100 kroner og er ren donation, skriver organisationen.

LÆS OGSÅ: Wefood åbner endnu en butikFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD