Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Lukket netbutik og direktør idømt store bøder af byretten

Foto: ColourboxWednesday den 6 September 2023 kl. 11:45 af: Kristian Holgersen

For første gang bliver en direktør straffet med bøde i en sag om vildledende markedsføring.

Direktøren for en lukket netbutik er idømt en bøde på 150.000 kroner for vildledende markedsføring af Københavns Byret.

Samtidig skal virksomheden bag netbutikken, som lukkede ned i 2019, betale en bøde på 600.000 kroner, skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Fra februar 2018 til oktober 2019 solgte netbutikken parfume og andre produkter inden for personlig pleje. Ifølge markedsføringen på de sociale medier var priserne op til 85 procent lavere end normalprisen.

Men det fremgik hverken tydeligt af reklamerne eller på netbutikkens hjemmeside, at forbrugerne kun kunne opnå den lave pris ved at betale et abonnement til 85 kroner om måneden.

Derfor politianmeldte Forbrugerombudsmanden både netbutikken og direktøren i 2019.

- Det er første gang en direktør idømmes en bøde i en sag om overtrædelse af vildledningsforbuddet i markedsføringsloven. Bøden til direktøren er et klart signal om, at ansvarlige personer bag ulovlige forretningskoncepter, som i sagen her, straffes på lige fod med virksomheden, siger Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Københavns Byret har lagt vægt på, at overtrædelserne har stået på over en lang periode og har været netbutikkens forretningskoncept.

- Det er sager som denne, der er baggrunden for, at markedsføringsloven er ændret, så overtrædelser efter 1. juli kan udløse fængselsstraf. Direktører vil kunne idømmes fængselsstraf i op til fire måneder i fremtidige sager om særlig grov eller systematisk vildledning af forbrugerne, siger Christina Toftegaard Nielsen.

LÆS OGSÅ: Butik betaler bøde for langvarig overtrædelse af lovenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD