Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Myndighederne sender massevis af bøder ud til butikker

Foto: Colourbox



Monday den 17 April 2023 kl. 10:53 af: Kristian Holgersen

Rigtig mange butikker har ikke styr på de nye regler for røgfri tobak, viser Skattestyrelsens kontrolbesøg. Det koster store bøder.

I årets to første måneder var Skattestyrelsen rundt i 200 butikker for at tjekke, om de levede op til reglerne for salg af eksempelvis e-cigaretter og tyggetobak.

Ved årsskiftet blev der indført nye afgifter på røgfri tobak og nikotinholdige væsker. Det betyder, at butikker ikke længere må sælge den slags produkter uden stempelmærker.

Skattestyrelsen kunne konstatere brud på reglerne i 104 ud af de 200 kontrolbesøg. Alle butikker og salgssteder, hvor der blev fundet fejl, bliver indstillet til en bøde på 10.000 kroner.

- Stempelmærkerne er forbrugernes sikkerhed for, at der er betalt den korrekte afgift, siger Anne Sofie Hedemann, underdirektør i Skattestyrelsen.

- Mangler stempelmærket, skyldes det, at der enten ikke er betalt afgift, eller at der ikke er betalt korrekt afgift. Vi har derfor fysisk kontrolleret, at butikker og salgssteder ikke længere havde varer uden stempelmærker til salg. Fandt vi varer uden stempelmærker, der ikke måtte opbevares, blev de beslaglagt, siger hun.

Kontrollanterne fra Skattestyrelsen fandt også andre tobaksprodukter, hvor afgifterne ikke var betalt og derfor blev de beslaglagt.

Skattestyrelsen har beslaglagt 2.005 æsker med nikotinposer, 211 liter nikotinholdige væsker, godt 3.500 cigaretter, godt fire kilo røgtobak samt knap 27 kilo vandpibetobak.

LÆS OGSÅ: Stor bøde til Babysam i sag om førpris



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD