Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Aftale om priser koster bøde på seks millioner

Foto: ColourboxFriday den 21 April 2023 kl. 10:57 af: Kristian Holgersen

En sag om karteldannelse ender med stor millionbøde til dansk interiørvirksomhed.

Broste Copenhagen har accepteret en bøde på seks millioner kroner for karteldannelse, skriver Konkurrence- og forbrugerstyrelsen.

I januar og juli 2021 har virksomheden aftalt priser med en konkurrent - herunder indførelsen af et særligt fragttillæg, som kunderne skulle betale.

Det er karteldannelse, lyder det fra formanden for Konkurrencerådet, Christian Schultz.

- Her er tale om et kartel, som i sidste ende kan have medført, at forbrugerne har betalt for meget, når de har købt indretningsartikler til deres boliger, siger han.

- Tillægget blev begrundet med de stigende fragtomkostninger, som var relateret til Covid-19. Et sådant tillæg er dog et konkurrenceparameter, og den enkelte virksomhed skal selv beslutte, hvor stor en del af regningen den vil sende videre til sine kunder, siger Christian Schultz.

Broste Copenhagen producerer og sælger boliginteriør som bestik, vaser og møbler. Tidligere havde virksomheden flere større butikker, men i dag fokuserer forretningen på engros og salg fra egen webshop.

Direktøren for Broste Copenhagen beklager, at reglerne for karteldannelse er blevet overtrådt.

- Det erkender vi, og derfor har vi også accepteret bøden. Men det er vigtigt for mig at sige, at vi på ingen måde har haft noget forsæt eller ønske om at begrænse konkurrencen i branchen, siger Kim Larsen, adm. direktør i Broste Copenhagen, ifølge TV2 Kosmopol.


Gav nedslag i bødestørrelsen

Bøden er udstedt af Konkurrencerådet.

Ved fastsættelsen af bødens størrelse er der lagt vægt på overtrædelsens grovhed og varighed samt størrelsen af koncernens globale omsætning.

Det har været en formildende omstændighed, at Broste Copenhagen har gjort en aktiv indsats for, at alle relevante medarbejdere skal overholde konkurrenceloven.

På den baggrund har Konkurrencerådet fastsat bødestørrelsen til 7,5 millioner kroner. Der er dog givet 1,5 millioner kroner i rabat, fordi Broste Copenhagen har medvirket til sagens opklaring.

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen


LÆS OGSÅ: Myndighederne sender massevis af bøder ud til butikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD