Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Lukker smuthul for populære netbutikker fra udlandet

Foto: detailfolk.dkTuesday den 8 June 2021 kl. 06:00 af: Redaktionen

Snart bliver der lagt forhindringer i vejen for strømmen af billige pakker fra Kina. Det sikrer mere fair konkurrence, mener Dansk Erhverv.

Billige sager fra netbutikker uden for EU har hidtil været undtaget for moms, så længe værdien er angivet til under 80 kroner.

De regler har været med til at skabe en strøm af forsendelser fra kinesiske netbutikker som Wish.com og Aliexpress.com, hvor rigtig mange danskere finder eksempelvis billig elektronik og tøj.

Men snart lukkes det smuthul. Fra 1. juli bliver bagatelgrænsen for moms nemlig droppet, og det vækker glæde hos e-handelsdirektøren i Dansk Erhverv, Niels Ralund.

- Det har været en åbenlys konkurrenceforvridende regel, der har givet udenlandske netbutikker som Wish.com en kæmpe fordel, fordi der ikke skulle betales moms, hvis de angav værdien til under 80 kroner, siger han.

I Sverige er bagatelgrænsen på moms allerede fjernet, og det har været med til at bremse handlerne med butikker uden for EU.

- Derfor har vi i lang tid også kæmpet for at få reglen fjernet, og nu lykkes det endelig – det er jeg på virksomhederne og statskassens vegne meget glade for. Jeg tror, at det vil have en positiv effekt, siger Niels Ralund.

LÆS OGSÅ: Stor opkrævning: Udenlandske netbutikker skal betale millioner i momsFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD