Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Konkursramt butik slutter af med enorm salgsdag

Arkivfoto
Foto: detailfolk.dkWednesday den 5 January 2022 kl. 10:07

De sidste kunder fik salget til at eksplodere hos konkursramt butik i Aarhus, som nu bliver kritiseret for sin håndtering af forløbet.

Vinbutikken Smagførst i Aarhus er flere gange blevet stemplet som populær. Men alligevel ramte en konkurs på årets allerførste hverdag.

Det fremgår af oplysninger på Statstidende, ligesom flere medier har skrevet om sagen - herunder TV2 Østjylland og Finans.

Ophørsudsalget med 35 procent i nedslag på alle varer endte med at blive et enormt tilløbsstykke, og allerede om tirsdagen måtte Smagførst melde om “alt udsolgt” i et opslag på Facebook.

Til TV2 Østjylland sætter konkursboets kurator - Jens Højmark - den store omsætning i relief:

- Vi er imponerede over den støtte, vi har fået under ophørsudsalget, både på nettet og i butikken. I går (mandag, red.) modtog vi hele 900 ordrer, og det er mere, end der er omsat for i hele 2021, siger han til tv-stationen.

Utilfredse kunder

Men konkursen har også givet anledning til stor utilfredshed blandt en række kunder, fordi de ikke kan indløse deres gavekort. Det skriver Finans.

Eksempelvis havde en kunde købt et gavekort til to vinsmagninger så sent som den 29. december, som konkursen pludselig gjorde værdiløst.

Det bliver kritiseret af Forbrugerrådet Tænk, selvom butikken har loven på sin side.

- Men det er under al kritik at sælge en ydelse, hvis ejeren ved, der er overhængende risiko for, at man ikke kan levere den ydelse, siger Kim Fogtmann, jurist i Forbrugerrådet Tænk, til Finans.

Smagførst var en kombineret butik og vinbar i Aarhus, hvor smagsprøver var en bærende del af konceptet.

I de seneste årsregnskaber kunne virksomheden fremvise plusser på kontoen - senest lød overskuddet på små 64.000 kroner for 2020, mens egenkapitalen var på 123.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Makkerpar vil give deres konkursramte koncept et skud mereFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD