Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Landsretten frifinder Pandora i omstridt sag

Foto: detailfolk.dkTuesday den 23 February 2016 kl. 11:07 - Kilde: Børsen

Pandora slipper for en økonomisk lussing og ridser i omdømmet, fordi Østre Landsret netop har frifundet den danske smykkegigant.

Den danske smykkevirksomhed Pandora kan ånde lettet op, for virksomheden slipper for en økonomisk lussing og ridser i omdømmet, eftersom Østre Landsret tirsdag formiddag har frifundet Pandora i en strafferetssag mod den succesfulde smykkekoncern.

Det skriver dagbladet Børsen.

Pandora blev i 2014 dømt i Byretten i Glostrup for at have tilbageholdt børsfølsom viden for aktiemarkedet tilbage i 2011 - under den periode, der er kendt som Pandoras ’sorte sommer’.

Da nyheden om en stor Pandora-nedjustering blev offentliggjort, førte det til et kæmpe kursdyk på hele 65 procent på dagen. Pandora nedjusterede sine vækstforventninger fra 30 procent til 0 procent og fyrede topchef Mikkel Vendelin Olesen 2. august 2011.

LÆS OGSÅ: Pandora risikerer kæmpe bøde - og nye søgsmål

Derfor frifundet

Om baggrunden for frifindelsen skriver Østre Landsret:

- Landsretten fandt således, at der ikke var ført tilstrækkeligt bevis for, at der, før selskabets bestyrelse om aftenen den 1. august 2011 traf beslutning om at ændre strategi, var en sådan klarhed om behovet for en nedjustering, at der kunne gøres et strafansvar gældende overfor selskabet.

Ifølge Børsen blev Pandora 2. december 2014 idømt en bøde på 2 millioner kroner i byretten i Glostrup, og det er den dom, Pandora har anket til landsretten, som nu frifinder koncernen.

Anklageren, Bagmandspolitiet, gik dengang efter en bødestraf på mellem 2,5 millioner kroner og 5 millioner kroner.

Om tirsdagens frifindelse lyder det fra Pandora, at domsafgørelsen ikke får betydning for smykkegigantens finansielle forventninger til 2016.

Læs hele artiklen på Børsen


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD