Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Landets første ubemandede dagligvarebutik er en realitet

Foto: PRThursday den 11 November 2021 kl. 05:47 af: Kristian Holgersen

I første omgang bliver der startet forsigtigt ud med et begrænset antal timer uden personale i butikken, lyder det fra Coop.

For første gang tester dagligvarekoncernen Coop at holde en butik åben, når personalet er gået hjem.

I sjællandske Sengeløse har kunderne fået mulighed for at handle ind i den lokale Dagli´Brugsen uden for normal åbningstid, som går fra kl. syv til 21.

Til at begynde holder butikken kun åbent uden bemanding fra klokken fem til syv om morgenen, og fra 21 til 22 om aftenen. Men på længere sigt bliver det muligt at give kunderne adgang hele døgnet, skriver Coop i en pressemeddelelse.

- I 1949 åbnede vi Danmarks første selvbetjeningsbutik. I begyndelsen var kunderne, der var vant til at blive betjent af medarbejdere bag en disk, skeptiske. Det vil man nok også være her, siger Kræn Østergård Nielsen, adm. direktør i Coop.

- Men den nye teknologi vil være med til at gøre hverdagen nemmere for mange forbrugere i fremtiden, siger han.

Større omsætning

Lykkedes det at få butikken til at fungere uden bemanding, kan konceptet være en næsten omkostningsfri måde at skaffe ekstra omsætning på.

I så fald kan det være en redningskrans for mange af de mindre nærbutikker, som har svært ved at få økonomien til at løbe rundt, lyder analysen fra Coop.

- I Dagli´Brugsens nye strategi er et centralt element, at vi skal bidrage til, at lokalsamfundet er et godt sted at bo. Denne nye digitale mulighed er en af måderne, siger kædedirektør i Dagli’Brugsen, Maria Beck-Tange.

Næsten hele butikken er tilgængelig i de ubemandede timer - lige på nær hylderne med spiritus, cigaretter, håndkøbsmedicin og andre varer, som normalt ikke står frit fremme.


Sådan får kunderne adgang til butikken:

  • Medlemmerne af Coop scanner en QR-kode ved indgangen med deres Coop App, så tændes lyset i butikken, døren går op, og forhæng for kølemontre går til side.
  • Herefter går de ind, scanner de varer, de ønsker at købe med deres telefon og lægger dem direkte ned i deres indkøbsnet.
  • De betaler ved med deres Coop App, præcis som de gør i dag med Scan & Betal, ved at scanne QR-kode ved udgangen. Derefter går døren op og de kan forlade butikken med deres varer.

LÆS OGSÅ: Udsigt til ubemandede butikker skabte vrede: Nu forklarer CoopFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD