Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Lagkagehuset vokser og viser stærk fremgang

Foto: detailfolk.dkThursday den 21 April 2016 kl. 14:28 af: Søren Duran Duus

Den populære bagerkæde har næsten fordoblet sit årsresultat fra 2014 til 2015 – og vil åbne yderligere 20 nye forretninger i år.

Det går forrygende for Lagkagehuset, som nu kan præsentere et solidt årsregnskab for 2015.

Således kommer Lagkagehuset ud af det forgangne år med et overskud efter skat på 38,1 millioner kroner mod 21,2 millioner kroner i 2014. Det er en resultatfremgang på cirka 80 procent.

Ligeledes steg bagerkædens netteomsætning fra 478 millioner kroner til 552 millioner kroner, hvilket er en omsætningsfremgang på 15 procent.

Bruttofortjenesten blev i 2015 293 millioner kroner mod sidste år 251 millioner kroner, hvilket er en stigning på 42 millioner kroner svarende til en fremgang på knap 17 procent.

Flere butikker har hjulpet

I løbet af 2015 udvidede den populære bagerkæde med ni butikker, hvoraf de tre var i hovedstadsområdet. Det betød, at Lagkagehuset ved udgangen af 2015 havde 50 bagerbutikker.

- Antallet af nyetableringer har som planlagt været på et højere niveau end i 2014, hvor fokus var rettet mod opbygning af systemer og organisationen for at sikre en stærkere platform for vækst. Denne platform kombineret med åbningen af nye butikker har bidraget til en positiv udvikling i indtjeningen igennem 2015, fremgår det af ledelsesberetningen til det nye 2015-regnskab for Lagkagehuset A/S.

Ledelsen finder årets resultat tilfredsstillende.

LÆS OGSÅ: Lagkagehuset leder efter nyt navn

Forventer øget konkurrence

Det skal ses i lyset af, at ledelsen fremhæver, at ’detailbranchen fortsat gennem 2015 har været påvirket af et generelt lavt aktivitetsniveau’, og at ’bagerbranchen oplever en hård konkurrence som følge af, at flere og flere detailkæder tilbyder et alternativ til friskbagt brød via bake off’.

Lagkagehuset forventer, at der kommer en yderligere polarisering inden for bager og cafébranchen, hvor der kommer tiltagende konkurrence i både lavprissegmentet og i high end-segmentet.

- Som led i selskabets ekspansive strategi forventes antallet af butikker udvidet med cirka 20 butikker i 2016, oplyser ledelsen hos Lagkagehuset.

LÆS OGSÅ: Lagkagehuset får hårdere konkurrenceFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD