Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Kritik: Skat misser trecifret millionbeløb fra udenlandske netbutikker

Foto: detailfolk.dkMonday den 11 February 2013 kl. 10:00 af: Mette Winkler

Når danskerne shopper i udenlandske netbutikker, formår Skat kun at få en lille del af butikkerne til at betale moms. Ærgerligt mener Dansk Erhverv.

- Skat bruger for få ressourcer på brodne kar i e-handel. Det er overskriften på en pressemeddelelse fra Dansk Erhverv, der har regnet på, hvor stort et beløb statskassen går glip af, når udenlandske butikker undlader at betale moms i Danmark.

Dansk Erhverv er nået frem til, at det drejer sig om et trecifret millionbeløb hvert år.

LÆS OGSÅ: Danskerne lægger milliarder i udenlandske netbutikker

Beløbene stemmer ikke overens

I 2011 viser tal fra Skatteministeriet, at momsprovenuet for udenlandske netbutikkers salg i Danmark var på 129 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Skat sætter udenlandsk e-handel under lup

Men mens FDIH er begejstrede for Skats udmelding om at sætte udenlandske virksomheder under lup, så mener Dansk Erhverv, indsatsen bør styrkes.

- Det er et tal, der synes bekymrende lavt, da det indikerer, at danskerne kun skulle have e-handlet momsbelagte varer i udlandet for ca. 650 mio. kr. i 2011. Til sammenligning har Dansk Erhverv estimeret, at danskerne i 2011 e-handlede for ca. 9 mia. kr. i udenlandske netbutikker, skriver Dansk Erhverv.

- Vi synes, det er problematisk, at man tilsyneladende ikke har fuldt overblik over udenlandske e-handelsvirksomheders aktiviteter i Danmark. For når en række udenlandske netbutikker ikke afregner den lovpligtige danske moms, koster det statskassen dyrt. Vi vurderer, at det handler om et trecifret millionbeløb årligt, siger Marie Louise Thorstensen, politisk konsulent i Dansk Erhverv, i en kommentar.

For få ressourcer til Skats kontrol

Skat har netop offentliggjort sine kontrol- og vejledningsprojekter i 2013, og her ærgrer det Dansk Erhverv, at der er sat for få ressourcer af til indsatsen over for de udenlandske netbutikker, der sniger sig uden om de danske skatteregler.

Når netbutikker fra andre EU-lande sælger for mere end 280.000 kr. om året til danske forbrugere, skal de betale dansk moms af hele deres omsætning i Danmark. Men det er der ifølge Dansk Erhverv mange udenlandske virksomheder, der undlader at afregne - med succes.

Derfor mener erhvervsorganisationen, at der burde sættes flere penge af til projektet med at indhente "glemte" momskroner, som står til at udløbe i 2013.

- Projektet skaffer penge til statskassen, så det burde være muligt at sætte flere folk på indsatsen, da de jo kan tjene deres egen løn ind, siger Marie Louise Thorstensen.
 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD