Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Købmænd går i rette med ny pakkeaftale

Foto: ColourboxMandag den 22 april 2013 kl. 09:48 af: Puk Holm Hansen

Den nye aftale mellem Coop og Post Danmark bryder en samarbejdsaftale med landets 600 postbutikker. Et omfattende svigt mener De Samvirkende Købmænd.

Det nye pakkesamarbejde, der skal gøre det muligt for Coops kunder, at hente deres pakker, når de handler ind, bryder, ifølge De Samvirkende Købmænd, en samarbejdsaftale mellem Post Danmark og landets 600 postbutikker. De Samvirkende Købmænd kritiserer Post Danmark stærkt for at have lavet aftalen uden et forudgående udbud.

- Det er stærkt kritisabelt og for os uacceptabelt, at en statsejet virksomhed som Post Danmark bryder en samarbejdsaftale med ca. 600 postbutikker og dermed undlader at gennemføre et udbud, inden man lover COOP pakkeautomater til 300 butikker i løbet af de kommende måneder, skriver John Wagner, administerende direktør for De Samvirkende Købmænd, i en kommentar.

LÆS OGSÅ: Coop-bank bliver klar til efteråret

Aftalebruddet er, ifølge De Samvirkende Købmænd, at Post Danmark har indgået den ny aftale med Coop uden at drøfte det med sine parter.

- Post Danmark har i årtier haft en samarbejdsaftale, der regulerer vilkårene for de hundredvis af postbutikker hos blandt andet købmændene, COOP og Føtex. Det fremgår af denne aftale, at ”alle øvrige forhold af betydning for samarbejdet” skal drøftes i den af parterne nedsatte koordinationsgruppe, hvilket ikke er sket. Det er ligeledes yderst kritisabelt, at en offentligt ejet virksomhed indgår en så omfattende aftale med én enkelt aktør i branchen helt uden at undersøge, om andre parter kunne levere en tilsvarende eller bedre ydelse. Det er ikke bare uacceptabelt for butikkerne, det er også lemfældigt over for både Post Danmarks ejere, staten, og over for forbrugerne, der burde kunne forvente bedre, skriver John Wagner.

John Wagner tilføjer, at man ved at indgå en eksklusivaftale med detailhandelens største aktør bidrager til yderligere koncentration i detailhandelen og til svækkelse af de dagligvarebutikker, der skal konkurrere med markedslederen.

- Det bør ikke være en opgave for Post Danmark at opføre sig så ensidigt og slet ikke uden at have afsøgt resten af markedet, før man lægger alle sine æg i en kurv, skriver John Wagner.

Hvis alt går som planlagt, vil 300 pakkeautomater være installeret i Coops butikker inden udgangen af oktober.

LÆS OGSÅ: Coop i nyt pakkesamarbejde


 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD