Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Københavnsk stormagasin er ulovligt

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 17 juni 2014 kl. 15:31 af: Newspaq

Byggetilladelsen til et stormagasin i Field's er erklæret ulovlig af Natur- og Miljøklagenævnet.

Natur- og Miljøklagenævnet har enstemmigt afgjort, at Københavns Kommunes byggetilladelse til et stormagasin i butikscentret Field's bestående af Bilka, Hennes & Mauritz og Magasin med flere stadig ikke er i overensstemmelse med lokalplanen.

Afgørelsen vækker undren hos Københavns Kommune.

- Hver gang vi giver en afgørelse med byggetilladelser, så mener vi, at det er den rigtige og kan stå inde for det, ligesom vi også kunne for et år siden.

- Derfor er det også meget overraskende for os, at det er vurderet, at vores tilladelse ikke er god nok, siger Centerchef for Center for byggeri i Københavns Kommune, Lis Napstjert.

Allerede i 2011 afgjorde Østre Landsret, at blandt andet Bilka, Hennes & Mauritz og Magasin i Field's ikke opfyldte kriterierne for at udgøre et stormagasin.

Ny byggetilladelse var heller ikke i orden

I 2013 fik Field's så en ny byggetilladelse af Københavns Kommune, og det er den, som Natur- og Miljøklagenævnet nu har afvist.

Københavns Kommune ved endnu ikke, hvilke ændringer det kræver, før byggetilladelserne er i orden.

- Nu skal vi granske afgørelsen, og det vil vi bruge resten af ugen på. Så regner jeg med, at vi har en køreplan i næste uge, som vi vil tage en dialog med ejeren omkring.

- Det er en kompleks sag, så vi skal have god tid til at overveje, hvilke muligheder vi som myndighed skal gribe til. For det er os som myndighed, der har ansvaret for, at det, som er ulovligt, bliver gjort lovligt, siger Lis Napstjert.

Det er nu op til Københavns Kommune som tilsynsmyndighed at beslutte, hvilke konsekvenser afgørelsen skal have for Field's.

- Der er ikke noget faretruende med stormagasinet på nuværende tidspunkt. Så vi går ikke bare ud og lukker det, men vi skal have en dialog med ejeren om, at de skal være klar over at stormagasinet er ulovligt, siger Lis Napstjert.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Sådan vil Field’s sikre førertrøjen de næste ti årFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD