Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Dansk modekæde får millionbøde for ulovlige priser

Foto: detailfolk.dkThursday den 31 October 2013 kl. 14:46 af: Freja Thorbech

En dansk modekæde må nu bøde for at have fastsat ulovlige priser.

1,6 millioner kroner.

Det er, hvad Bestseller-kæden Vila skal betale i bøde for at overtræde konkurrencereglerne, skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Modekæden har i en række tilfælde krævet, at forhandlere skulle følge de vejledende priser på Vilas produkter, og det er en overtrædelse af de danske konkurrenceregler.

- Vilas ulovlige praksis har forhindret selvstændige forhandlere i selv at bestemme priserne, herunder at sætte priserne ned. Det er vores vurdering, at Vilas aftaler om bindende videresalgspriser har haft konkret betydning for de danske forbrugere, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing.

Kontrolbesøg afslørede fusk

De ulovlige aftaler med både fysiske forhandlere og netbutikker blev indgået af flere ansatte og i flere tilfælde gennem en periode på ikke under to et halvt år frem til oktober 2012, vurderer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Styrelsen aflagde et kontrolbesøg hos Vila i maj 2013, efter programmet ”Operation X – de hemmelige prisaftaler” havde afsløret de ulovlige prisaftaler. Det var ved dette besøg, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fandt bevismateriale for, at Vila havde benyttet bindende videresalgspriser.

LÆS OGSÅ: Konkurrencestyrelsen på kontrolbesøg hos tre modegiganter

Vila har samarbejdet med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om sagens afgørelse, og det har hat betydning for bødens størrelse. To ledende medarbejdere har hver fået bøder på 22.000 kroner. Det sker fordi, de har haft viden om den ulovlige praksis og har undladt at stoppe den. Den ene har desuden selv udført en række af de tiltag, der førte til, at de ulovlige aftaler blev indgået.

Over 1.500 butikker over hele Europa forhandler Vilas produkter, og modekæden omsatte i 2012 for 926 millioner kroner.

Vila er ikke den eneste virksomhed, der har måtte bøde for ulovlige priser.

- Vi kan desværre se, at ulovlige aftaler om bindende videresalgspriser forekommer relativt hyppigt i Danmark. Alene i år har vi haft seks sager, hvor der er faldet større bøder, siger Agnete Gersing. Blandt andet har designikonet Georg Jensen også tidligere måtte punge ud.

LÆS OGSÅ: Millionbøde til dansk designikon for ulovlige priserFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD