Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

200 butikker sælger ulovlige e-cigaretter

Foto: ColourboxFredag den 2 maj 2014 kl. 09:01 af: Newspaq

En ny dom fastslår, at salg af e-cigaretter med nikotin er ulovligt. Det skønnes at omkring 200 butikker sælger de ulovlige cigaretter.

Salg af såkaldte e-cigaretter med nikotin er ulovligt i Danmark, da produktet er et lægemiddel, fastslår ny dom. Indehaver af webshop får bøde på 50.000 kroner.

I den første dom om handel med de populære e-cigaretter med nikotin er indehaveren af to webshops blevet idømt en bøde på 50.000 kroner ved Retten i Randers.

- Man skal have tilladelse efter lægemiddelloven til salg af e-cigaretter med nikotin, og der er ikke udstedt tilladelser til salg i Danmark, siger anklager i sagen, Peter Koukoumis fra Østjyllands Politi.

Dommen er et udtryk for, at nikotin i form af e-cigaretter er et lægemiddel, der kan sammenlignes med nikotin i nikotintyggegummi, -plastre, - inhalatorer og - mundsprays, der alle er godkendte lægemidler, som alene tjener det formål at tilføre brugeren nikotin.

Det er alene e-cigaretter indeholdende nikotin, der er omfattet af dommen. Man kan fortsat sælge e-cigaretter uden nikotin uden at overtræde loven.

Omkring 200 forhandlere sælger ulovlige e-cigaretter

Myndighederne skønner, at der findes over 200 forhandlere i Danmark, som altså sælger e-cigaretter med nikotin ulovligt. Mindst 25 af dem er meldt til politiet.

- Der er ikke foretaget undersøgelser af disse e-cigaretter, så vi ved ikke, hvad de indeholder. Derfor skal der laves undersøgelser, før de eventuelt ville kunne godkendes som lægemiddel, siger anklageren.

Der er både fundet kølervæske og kræftfremkaldende stoffer i væsken til e-cigaretter ifølge internationale undersøgelser, oplyste Sundhedsstyrelsen tidligere.

En Gallup-undersøgelse for Sundhedsstyrelsen har vist, at op mod 200.000 danskere ryger e-cigaretter.

Det er endnu uvist, om sagen ankes til landsretten.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Landsret: JYSK driver ulovlig forretningFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD