Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Øko-salget fortsætter med at eksplodere - disse varer hitter

Andelen af økologiske fødevarer estimeres til 8,4 procent af det samlede salg af fødevarer i dagligvarehandlen i 2015 mod 7,6 procent i 2013
Foto: detailfolk.dkAfstemning

Er dagligvarebranchen god nok til at sælge økologiske varer?

Ja, kun kunderne kan øge deres køb
 
Nej, og det går ud over kundernes lyst til at købe
 
Ved ikke
 
Tuesday den 19 April 2016 kl. 15:06

Salget af økologiske varer nåede nye højder i 2015 med den største vækst i syv år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er ingen nyhed, at økologiske varer hitter, når danskerne fylder indkøbsposerne.

Men nye tal fra Danmarks Statistik viser, at øko-salget i de danske butikker nåede syv milliarder kroner i 2015, hvilket er den største vækst i syv år. Tilmed er stigningen på 12 procent i forhold til året før endnu en rekord for øko-salget.

- Stadig flere danskere er optagede af, at deres fødevarer er produceret på en måde, som skåner vores natur og grundvand, giver dyrene gode forhold og sikrer rene og sunde råvarer. Derfor sætter det økologiske salg ny rekord.

- Forbrugerne stemmer med indkøbsvognen og er således i fuld gang med at forandre dansk landbrug, siger formand for Økologisk Landsforening, Per Kølster, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Irma-butik vil være verdens mest økologiske supermarked

Momentum i dagligvarehandlen

Stigningen skyldes især frugt og grøntsager, som steg med 28 procent fra 2014 til 2015. De udgør nu 26 procent af salget af økologiske varer. Mælk, ost og æg er fortsat den største varegruppe med 32 procent af det samlede salg.

Både Coop og Dansk Supermarked oplyser, at butikkernes salg af økologiske varer forstætter stigningen her i 2016.

- Vi oplever et meget stærkt momentum i dagligvarehandlen for at få flere økologiske varer på hylderne og til at samarbejde og nye økologiske initiativer. Danskernes øgede efterspørgsel på økologi medfører, at butikkerne øger deres udvalg af økologiske varer, siger markedschef i Økologisk Landsforening, Henrik Hindborg.

Andelen af økologiske fødevarer estimeres til 8,4 procent af det samlede salg af fødevarer i dagligvarehandlen i 2015 mod 7,6 procent året før.

LÆS OGSÅ: Coop jubler over ’gennembrud’ for økologi i landområderneFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD