Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Kapitalfond overtager modekæde

Foto: detailfolk.dkFriday den 13 June 2014 kl. 11:22 af: Freja Thorbech

En svensk modekæde med flere danske butikker bliver nu overtaget af en kapitalfond.

Den svenske modekæde Gina Tricot får ny ejer.

Kapitalfonden Nordic Capital Fund VIII overtager aktiemajoriteten i selskabet og indskyder samtidig ny kapital i modekæden, skriver fonden i en pressemeddelelse.

Gina Tricot blev grundlagt i Sverige i 1997 af Jörgen og Annette Appelqvist. Appelqvist-familien ejer fortsat en del af aktierne i firmaet, men Jörgen Appelqvist bliver afløst på direktørposten af Göran Bille, der kommer fra en stilling som adm. direktør i den svenske Lindex-kæde. Jörgen Appelqvist vil i stedet få en betydelig rolle i bestyrelsesarbejdet.

- Vi er imponerede over Jörgen og Annette Appelqvists visionære arbejde med at skabe Gina Tricot som en niche-retailer, der altid leverer de seneste trends. Sammen med Appelqvist-familien glæder Nordic Capital sig til at støtte firmaets udvikling. Fokus vil være på at genskabe en solid platform med henblik på efterfølgende at styrke en organisk vækst - inklusiv en forsættende udvikling af Gina Tricots e-handelstilbud, siger Michael Haanning, der er rådgiver for Nordic Capital fondene.

Har været udfordret de seneste år

Gina Tricot har 180 butikker i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Tyskland. Samtidig er selskabet med sin webshop til stede i 28 lande rundt om i Europa.

Kæden har oplevet betydelig vækst siden starten i 1997, men de senere år har blandt andet de udfordrende markedsforhold betydet, at omsætningen har været faldende.

I Danmark kom kæden ud med et fald på både top- og bundlinje i det seneste regnskabsår.

LÆS OGSÅ: Gina Tricot skuffer i Danmark

Kæden har igangsat strategiske tiltag, der skal vende udviklingen og med Nordic Capitals overtagelse vil virksomheden få adgang til kapital og viden om detailmarkedet, som er et godt udgangspunkt for den fortsatte udvikling, lyder det i pressemeddelelsen.

Parterne oplyser ikke købssummen.

Nordic Capitals overtagelse af aktiemajoriteten skal godkendes endeligt af konkurrencemyndighederne.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Kapitalfonde fjerner drivkraft hos butikskæderFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD