Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Ekspert: Kapitalfonde fjerner drivkraft hos butikskæder

Foto: detailfolk.dkThursday den 4 April 2013 kl. 09:22 - Kilde: Jyllands-Posten

Kapitalfonde og detailkæder er ikke nødvendigvis et drømme-match. Begge parter brænder nemlig ofte nallerne, når de går sammen.

På det seneste har flere kapitalfonde, der står bag kæder som Babysam, IDEmøbler og Ilva tabt store summer af penge på deres investeringer. Grunden er, at kapitalfonde let kommer til at kvæle gejsten hos tidligere frivillige kæder, der blev drevet af selvstændige. Det fastslår direktør Bruno Christensen fra analysevirksomheden Detailhandels Promotion i Jyllands-Posten. 

- Kapitalfondene fjerner drivkraften i butikkerne. De kan ikke erstatte købmandskabet. Ved omdannelsen til kapitalkæde bliver butikken et nummer i systemet, og det har de svært ved at fungere under, siger han til Jyllands-Posten.

'Familiebutikker er svært'

Nogle af de kapitalfonde, der har opkøbt detailkæder og senere kæmpet med konstant blødende underskud er kapitalfonden Polaris, der står bag Babysam og tøjkæder som Tøjeksperten, samt Axcel der tidligere stod bag IDEmøbler og Ilva. For ganske nyligt valgte Axcel dog at sælge møbelkæderne fra til Jysk pga. det massive underskud. 

LÆS OGSÅ: Detailgigant overtager Ilva og IDEmøbler

- Det er ikke så nemt at overtage en detailhandler, der har været drevet som familiebutik. Du køber ikke en butik. Du køber 30 forskellige, hvor hver familie ejer egen butik, og det skal så omdannes til en kapitalkæde med alt, hvad det indebærer. Det er en proces, der tager tid. Alt, der har noget med mennesker og kultur at gøre, tager tid, forklarer managing partner Christian Frigast fra Axcel til Jyllands-Posten.

(Kilde: Jyllands-Posten)

LÆS OGSÅ: Giganttab hos babykæde
 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD