Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Forstå hvorfor folk bruger adblocking – og lær af det!"

- Bjarke Bekhøj, Compell
Læs bloggen her

Detailgigant overtager ILVA og IDEmøbler

Foto: ide.dkMandag den 18 marts 2013 kl. 14:10 af: Simone Hansen - 0

ILVA og IDEmøbler har længe kæmpet med voldsomme underskud, men nu kommer en af DK's helt store spillere på markedet dem til undsætning.  

Der skal leveres et overskud næste år! Nogenlunde sådan lød budskabet hos kapitalfonden Axcel i selskabet IDdesign , der står bag møbelkæderne ILVA og IDEmøbler i slutningen af 2012.

Hjælp fra Jysk

De to kæder har i de senere år kæmpet i en presset branche og haft store underskud, og derfor skulle der andre boller på suppen og bedre resultater på bundlinjen. Og dem kan en af Danmarks helt store detailgiganter måske levere. I hvert fald har Jysk, med Lars Larsen i spidsen, nu købt sig ind på 80 procent af IDdesigns ejerandel, skriver de i en pressemeddelse. 

- Vi har ejet IDEmøbler siden 2007, og i 2009 kom ILVA til. Det har været en udfordrende rejse, fordi møbelmarkedet faldt uventet med over 20% oven på krisen og endnu ikke er kommet sig.Derfor har vi brugt mange kræfter på at effektivisere forretningen og samtidig fastholde omsætningen. Med en drift i balance siden medio 2011 er det i høj grad lykkedes takket være et langt, sejt træk fra ledelse og medarbejdere, udtaler Christian Frigast, Managing Partner i Axcel i en pressemeddelse. 

Kriseramte butikker

Sammen med IKEA er Jysk en af de få møbelkæder herhjemme, der har klaret skærerne i krisen. Det er mere, end man kan sige om ILVA og IDEmøbler, og i december 2012 viste nyeste regnskab, at IDdesign havde et samlet underskud på 668 millioner kroner gennem de sidste fire år, det skrev business.dk.

For cirka 7 år siden slog man ellers et stort brød op hos ILVA, da man valgte at åbne butikker i England. Det fik dog fatale konsekvenser, og i 2008 måtte man lukke alle tre varehuse og vinke farvel til 600 millioner kroner. 

Trimmet virksomhed

Med mere end 2000 butikker i 34 lande og en omsætning på 19,5 milliarder buldrer Jysk derimod derudaf og hosAxcel og  IDdesign, der nu sidder tilbage med 20 procent af ejerandelen, ser man ikke overraskende frem til det nye samarbejde.  

- IDdesign er i dag en trimmet virksomhed med et potentiale, som vi ser frem til at realisere sammen med JYSK, siger Christian Frigast.

LÆS OGSÅ: Danske møbelkæder har massivt underskud

LÆS OGSÅ: Små møbelforhandlere har det svært

LÆS OGSÅ: Mød manden bag Bolias succes Flere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD