Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Dansk millionsucces opkøbt af kapitalfond

Foto: detailfolk.dkWednesday den 10 October 2012 kl. 10:48 af: Simone Hansen

Dansk butikskæde, der sælger alt fra dvd'er og krydderier til legetøj og køkkenartikler, er blevet opkøbt af kapitalfonden EQT.

Direktør Lennart Lajboschitz har på relativt kort tid skabt en millionforretning på at sælge ultrabillige varer i kæden 'Tiger'. I dag annoncerer den stolte direktør, at kapitalfonden EQT opkøber 70 procent af kæden.

- EQT er en investor, som skal være med til at inspirere os, så vi kan nå endnu flere af vores mål endnu hurtigere rundt om i verden. Men selv om vi får mulighed for at blive endnu mere internationale, fortsætter vi med at være et dansk firma, skriver Lennart Lajboschnitz på Tiger's hjemmeside.

Internationale vækstmuligheder

Også hos EQT er begejstringen stor.

- Vi ser Tiger som en meget attraktiv vækstmulighed og er imponerede over selskabets
udvikling og dets ledelse og kultur. EQT VI vil supplere bestyrelsen med international retailekspertise fra EQT’s netværk af industrielle rådgivere, og vil bygge på deres erfaringer inden
for udvikling og internationalisering af retail-koncepter verden over. Vi ser meget få retailkoncepter med tilsvarende internationale vækstmuligheder, udtaler Morten Hummelmose, Partner hos EQT Partners i Danmark, investeringsrådgiver for EQT VI i en pressemeddelse.

Millionsucces på billigere varer

Den første Tiger-forretning åbnede i Danmark i 1995 og slog sig op på at sælge billige varer til en 10'er. Varesortimentet spænder bredt og inkluderer blandt andet kontorartikler, legetøj, plejeprodukter og køkkenudstyr.

Konceptet blev lynhurtigt en succes, og i dag findes der 172 Tiger-butikker, hvoraf 62 ligger i Danmark. Langt de fleste butikker ligger spredt rundt i Europa, men for nyligt åbnede kæden en butik i Japan, der, ifølge Lennart Lajboschitz, har så stor succes, at kunderne stadig står i lang kø foran butikken, skønt den åbnede i juli.

Sidste år havde Tiger en omsætning på 710 millioner kroner og de sidste par år, har firmaet haft en salgsvækst på 25 procent, ifølge Marketwatch.com. Og succesen lader til at fortsætte, inden året er omme satser direktøren nemlig på at have udvidet til 200 Tiger-butikker.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD