Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Jysk kommune sender konsulenter ud i alle butikker

Foto: detailfolk.dkTuesday den 3 March 2020 kl. 09:53 af: Kristian Holgersen

Der skal fakta på bordet i kampen for at bevare et godt handelsliv, så nu får alle butikker i jysk kommune et konsulent-besøg.

Stadig flere butikker lukker ned over hele landet, og det truer bylivet.

Det kan være svært at bremse udviklingen, som især bliver drevet frem af den stigende nethandel. Men i Viborg Kommune gør de de nu en indsats for at kortlægge detailhandlens udfordringer og finde på løsninger.

Alle butikker i kommunen får i den forbindelse besøg af konsulenter fra Institut for Center-Planlægning (ICP), der indsamler data til en stor rapport om handelslivet i området.

- Jeg ser frem til at få et værktøj, som vi kan bruge i samarbejdet om at skabe et endnu mere attraktivt handels- og byliv, siger borgmester Ulrik Wilbek på kommunens hjemmeside.

Konkrete anbefalinger til butikkerne

Rapporten skal blandt andet indeholde en række bud på, hvordan handelsforeningerne og de enkelte butikker kan fastholde deres nuværende kunder og trække nye til.

Men ifølge den administrerende direktør for ICP - Per Nyborg - gælder det også om at tilpasse sig udviklingen. Alle fysiske butikker kan ikke reddes.

- Der bliver færre butikker uanset hvad. Derfor er vi nødt til at se i øjnene, at der skal ske noget andet. Det kan være noget at gøre med, hvor stor byen skal være, siger Per Nyborg til TV Midtvest. Han er administrerende direktør for ICP.

- Skal den indskrumpes, indsnævres og fortættes og på den måde blive mere spændende at være i. Det håber vi, at vi kan komme med nogle bud på i vores analyse, fortsætter han.

LÆS OGSÅ: Digital platform skal være et middel mod aarhusiansk butiksdødFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD