Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Indfører nye retningslinjer for store butikker

Foto: ColourboxFredag den 1 maj 2020 kl. 12:00 af: Kristian Holgersen

Retningslinjerne har ikke været klare nok for de store varehuse, som har holdt frivilligt lukket, erkender erhvervsministeren.

Det vakte kritik fra flere sider, da erhvervsminister Simon Kollerup (A) forholdt sig kritisk til mandagens genåbning af Ikea-varehusene.

Ifølge en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet havde regeringen nemlig opfordret varehuskæden - og andre store butikker - til at holde lukket, indtil der var klare retningslinjer på området.

- Som erhvervsminister er mit ønske, at vi kan åbne flere og flere virksomheder, som har holdt lukket på grund af corona, siger Simon Kollerup og fortsætter:

- Det kræver en kontrolleret genåbning. For de store varehuse, der har holdt frivilligt lukket, har der ikke været tilstrækkeligt klare retningslinjer. Derfor har regeringen opfordret netop dem til at vente med at åbne.

Retningslinjer er på plads

Men nu skulle der være nye retningslinjer være på plads, og dermed skulle vejen være banet for, at de store varehuse kan åbne op i ro og mag.

- Efter en god dialog med erhvervet og de ansattes organisationer har vi nu klare retningslinjer på plads, siger Simon Kollerup.

- Det er vigtigt, hvis vi ikke skal stimle sammen for mange ad gangen. Dermed er der skabt et godt grundlag for, at Ikea og andre store varehuse, som har holdt frivilligt lukket, kan holde åbent, siger erhvervsministeren.

Retningslinjerne sætter blandt andet skrappere kvadratmeterkrav til de store butikker, fordi der er større risici for smittespredning, når mange mennesker stimler sammen. Det betyder konkret, at en butik på 25.000 m2 højst må have 1.250 personer i butikken.

Derudover skal varehuse og andre store butikker sørge for, at det er muligt at passere andre kunder med mere end to meters afstand, og de bør begrænse kødannelsen foran butikkerne. Bistro og legeområder skal holdes lukket. Find retningslinjerne her.

LÆS OGSÅ: Genåbnede Ikea-varehuse får Magasin til at protestereFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD