Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"De liberale erhverv bør investere i deres online synlighed, så de er klar til genåbningen"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Hård konkurrence sender Matas tilbage

Foto: MatasTirsdag den 30 maj 2017 kl. 09:20 af: Lise Møller Schilder

Årsregnskabet for Matas afspejler et hårdt år med intensiveret konkurrence, hvilket kan ses på bundlinjen.

Det går hverken meget godt eller meget dårligt for Matas-kæden. Det viser det nye årsregnskab for det forskudte regnskabsår 2016/2017.

Omsætningen er omtrent den samme og lander denne gang på 3,46 milliarder kroner. Året før lå omsætningen på 3,43 milliarder kroner. 

På trods af en marginalt større omsætning er årets resultat før skat gået tilbage fra 382 millioner kroner i 2015/2016 til 376 millioner kroner i 2016/2017.

- Regnskabsåret 2016/17 har været et travlt og udfordrende år, præget dels af implementeringen af 2020 strategien ’Den ultimative forskel’ og dels af en tilpasning til de hastige ændringer på det danske marked for personlig pleje. Vi er derfor meget tilfredse med, at det lykkedes at fastholde vores markedsposition og øge vores omsætning i forhold til sidste år, siger administrerende direktør Terje List i en pressemeddelelse.

Presset af konkurrent

Terje List vurderer, at den lavere indtjening skyldes to ting. Dels øgede udgifter til implementering af 2020 strategien, og dels "øget priskonkurrence i personlige pleje kategorien".

Matas største konkurrent Normal nævnes ikke i pressemeddelelsen. Men det nævnes, at konkurrencen er øget, da der er åbnet et øget antal udsalgssteder med fokus på faste lave priser. Netop konkurrenten Normal reklamerer da også med at have faste lave priser.

- Som en konsekvens heraf valgte vi i regnskabsårets andet halvår at skærpe vores priskommunikation og gennemføre et omkostningsreduktionsprogram, skriver ledelsen i årsrapporten. 

Afslutter selvstændig epoke

I dag har Matas-kæden 277 egne butikker. Tidligere var Matas-kæden et samarbejde mellem selvstændige butiksdrivende. Men sådan er det ikke længere.

Matas A/S ejer alle butikkerne i Danmark pånær et par butikker, som Matas er ved at afslutte samarbejdet med. Samarbejdet med den sidste butik ophører senest ved udgangen af januar 2018, skriver Matas i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Nyt regnskab: Normal i vild vækstFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD