Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Historisk måling: Danske forbrugere er helt nede i kulkælderen

Foto: detailfolk.dkFredag den 20 maj 2022 kl. 11:54 af: Kristian Holgersen

Aldrig har forbrugertilliden været lavere, viser ny måling. Men kan det påvirke privarforbruget? To økonomer har et bud.

Oliekrisen, kartoffelkuren, den store finanskrise. Siden Danmarks Statistik begyndte at måle forbrugernes syn på økonomien tilbage i 1970’erne, har kurverne været igennem flere op- og nedture.

Men på intet tidspunkt har forbrugertilliden været så lav som nu, hvor niveauet falder til minus 22,4. Det fremgår af Danmarks Statistiks opgørelse for maj måned.

- Til sammenligning nåede indikatoren et rekordhøjt niveau i januar 2006, hvor den lå på 15,5, skriver Danmarks Statistik, der kalder tallene for et historisk lavpunkt.

Faldet i forbrugertilliden skyldes primært et kraftig fald i indikatoren om forbrugernes vurdering af Danmarks økonomiske situation i dag sammenlignet med for et år siden.

Moderat afsmitning på forbruget

Alligevel ser to økonomer ikke helt sort på fremtiden. Nedturen kommer nemlig ikke til at ramme privatforbruget med samme kraft, lyder vurderingen.

- Det er den dårligste forbrugertillid nogensinde, men vi venter ikke at se et lignende historisk fald i privatforbruget i år, skriver økonom i Arbejdernes Landsbank, Lisette Rosenbeck Christensen, i en analyse.

- Når vi ikke er lige så bekymret for forbrugernes økonomi, som de selv giver udtryk for, så skyldes det, at danskernes privatøkonomi er bundhamrende solid med velpolstrede formuer og høj jobsikkerhed. Og dertil har boligmarkedet det stadig godt, skriver hun.

Samme melding kommer fra chefanalytiker og privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen fra Danske Bank, der forventer et mere afdæmpet fald i privatforbruget.

- Det ville også komme bag på mig, hvis folk ikke var pessimistiske. Men ud fra andre nøgletal, som vi kigger på, er det svært at genkende, at det skulle stå værre til nu end under finanskrisen og recessionerne i 70'erne, 80'erne og 90'erne siger hun til Ritzau ifølge BT.

LÆS OGSÅ: Detailsalget viser modstandsdygtighed over for store kriserFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD