Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Pessimismen blomstrer hos forbrugerne

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 23 marts 2022 kl. 11:52 af: Kristian Holgersen

Der er sket et voldsomt skred i forbrugernes humør, som ikke har været så hårdt ramt siden finanskrisen, viser tal fra Danmarks Statistik.

Forbrugertilliden er styrtdykket til et niveau på -14,4, fremgår det af nye tal fra Danmarks Statistik.

I februar lå forbrugertillidsindikatoren på -3,2, men i marts faldt niveauet så meget, at man skal helt tilbage til tiden under finanskrisen for at finde en værre måling.

- Faldet i forbrugertilliden skyldes kraftige fald i fire af de fem indikatorer, der udgør den samlede forbrugertillidsindikator, skriver Danmarks Statistik i en kommentar til tallene.

- Det er især indikatoren om forbrugernes forventning til Danmarks økonomiske situation om et år sammenlignet med i dag, hvor tilbagegangen er mest markant og har bidraget mest til det kraftige fald i forbrugertilliden, skriver Danmarks Statistik.

Hos Arbejdernes Landsbank har man noteret sig den voldsomme udvikling, og ifølge cheføkonom Jeppe Juul Borre kan det meget vel få indflydelse på forbruget.

- Med den aktuelle situation med voksende bekymring om egen husholdnings økonomi kan det påvirke privatforbruget i nedadgående retning, såfremt det mere negative syn varer ved over en længere periode, skriver han i en analyse på bankens hjemmeside.

- At det nu også er danskernes syn på egen økonomi, som står for skud er desuden modsat det billede, som vi så under coronakrisen. Har var det stort set udelukkende synet på Danmarks økonomi, som fik de største slag fra forbrugertilliden, mens synet på egen økonomi var tæt på uforandret, skriver han.

LÆS OGSÅ: Landets butikker vender udviklingen: Detailsalget stigerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD