Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Her er forskellene på mandlige og kvindelige chefer

Foto: detailfolk.dkWednesday den 24 September 2014 kl. 10:37 af: Steffen Moses

Det ene køn er bedre til at træffe ubehagelige beslutninger, mens det andet er bedre til at involvere. Læs her, om dine fordomme om kønnene holder stik.

Der er mange ligheder mellem mandlige og kvindelige ledere, men der er også forskelle. Det viser en undersøgelse fra fagforeningen Lederne.

I det omfang, der er forskelle, er kvinder bedst til at involvere og coache, mens mændene er bedst til at skabe resultater på bundlinjen og træffe ubehagelige beslutninger, skriver Lederne i deres nyhedsbrev.

- Man skal være meget forsigtig med at dele ledere op i de traditionelle kønskasser. Vi kan finde mange eksempler på bløde kvinder og hårde mænd, men vi kan finde lige så mange eksempler på det modsatte. Jeg tror, opfattelsen af de bløde kvinder bliver holdt i live på grund af de mange kvindelige mellemledere, men forskellene bliver udlignet, jo højere op man kommer i hierarkiet, siger Bodil Nordestgaard Ismiris, direktør i Lederne, i nyhedsbrevet.

Kvinder er mere bløde

Ifølge undersøgelsen, der er baseret på svar fra 2.294 ledere, mener et solidt flertal, at kvindelige og mandlige ledere er lige gode inden for samtlige områder, der er spurgt til.

Men på de såkaldt ”bløde” områder er der en tendens til, at en stor andel vurderer de kvindelige ledere til at være bedst. Eksempelvis mener 40 procent af de adspurgte, at kvindelige ledere er bedre til at involvere medarbejderne, og 36 procent synes, kvinder er bedre til at sparre med medarbejderne.

Omvendt vurderer 21 procent, at mandlige ledere er bedre til at skabe resultater på bundlinjen, 34 procent, at mændene er mere strategiske, og hele 41 procent, at mænd er bedst til at træffe ubehagelige beslutninger.

Undersøgelsen fra Lederne er foretaget i samarbejde med YouGov.

LÆS OGSÅ: Topledere vurderer sig selv for højtFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD