Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Handelsbyer har vist stor modstandsdygtighed

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 18 januar 2022 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Butikkerne i otte handelsbyer har klaret sig igennem et år med restriktioner, viser stor undersøgelse. Men udfordringer lurer.

Modstandskraft og tilpasningsdygtighed. Sådan lyder to af nøgleordene i en større undersøgelse fra Realdania, som stiller skarpt på, hvordan coronakrisen påvirker handelslivet i otte danske byer.

Antallet af butikker i byerne er stort set det samme, som det var før krisen, selvom perioder med hårde restriktioner har gjort livet svært for handelslivet. Det skriver Realdania i en pressemeddelelse.

- Undersøgelsen viser, at kreativiteten og iværksætterånden blandt de butiksdrivende har været stor under krisen, og at de mange, og til tider pludselige restriktioner, ikke har været nok til at holde de butiksdrivende tilbage, når det kommer til spændende og innovative tiltag, siger Christian Achermann, projektchef i Urland Aps, som har stået for undersøgelsen.

Men det er ikke alle butikstyper, som har reddet stormen lige godt af, forklarer han.

- Fx har gør-det-selv- og outdoorbutikker ligget over det normale indeks. Til sammenligning har beklædningsbutikker, skønhedsklinikker og restaurationer haltet noget bagefter, siger Christian Achermann.

De otte handelsbyer er Helsingør, Svendborg, Randers, Rønne, Horsens, Vejen, Thisted og Nakskov.

Udfordringer venter

Selvom mange butikker indtil videre har kunnet indordne sig efter de vanskelige forhold, så kan pandemien ende med at give flere udfordringer på længere sigt.

Det mener projektchef i Realdania, Ditte Marquard Jessen.

- Der er ingen tvivl om, at detailhandelen gennem de seneste årtier har tilpasset sig store forandringer i forbrugeradfærd og vareudbud. Ikke alene handler vi mere på internettet - vi bevæger os også længere og længere for at få en god indkøbsoplevelse, fx i et butikscenter, siger hun og fortsætter:

- Det er ikke unormalt, at en handelsby kan tabe omsætning til et butikscenter, der ligger mere end 50 kilometer væk. Oveni skal man lægge den interne konkurrence i den enkelte handelsby mellem centrum og aflastningscentre, og mellem specialbutikker og varehuse.

- De tendenser er blevet forstærket under corona-restriktionerne, og det er alle forandringer, der truer de traditionelle, centralt beliggende handelsgader, siger Ditte Marquard Jessen, projektchef i Realdania.

LÆS OGSÅ: Opråb fra handelsbyer: Forældede skatteregler bremser vækstFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD