Gammelt brød skal tilbage på butikshylderne i ny forklædning
En række Coop-butikker deltager i et projekt, der skal finde en effektiv måde at lave gammelt brød om til nye fødevarer.
Som dagene går, bliver brød tørt og kedeligt. Det ved de godt i butikkerne, så derfor ender rigtig meget i skraldespanden, fordi kunderne går efter de saftige krummer.
For at det gamle brød ikke skal gå til spilde, så er der nu sat gang i et projekt, som skal finde en effektiv måde at give det nyt liv.
Idéen er at bruge det gamle brød til at fremstille eksempelvis rasp, pasta og knækbrød. Det skriver Landbrugsstyrelsen, som er en del af projektet, i en pressemeddelelse.
- Det er god, dansk madtradition at genbruge gammelt brød til nye fødevarer. Nu forsøger vi ved hjælp af ny teknologi at overføre den tankegang til en større skala, siger projektleder Henrik Ottesen.
En udfordring bliver at få teknologien til at makke ret. Lige nu er en række forskellige maskiner ved at blive bygget, og ifølge planen skal de testet i 5-10 Coop-butikker fra begyndelsen af 2022.
- Det bedste er jo, at brødet blive spist i sin oprindelige form, men når det ikke kan lade sig gøre, forventer vi, at 90 procent af det brød, vi henter ind, kan genanvendes til andre fødevarer, siger Henrik Ottesen.
Projektdeltagerne er FoodRefurb Aps, Packotech Aps, Planteslagterne ApS, Coop og Foreningen Stop Spild af Mad.
LÆS OGSÅ: Populær app i detailhandlen skruer op for “enormt vigtigt” område
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter