Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Fusion afvist: Inspiration får nyt navn

Foto: detailfolk.dkWednesday den 16 August 2017 kl. 12:03 af: Kristian Holgersen

Fusionen mellem Imerco og Inspiration er ikke blevet godkendt af myndighederne. Begge kæder lancerer nu nye koncepter.

Sidste år kom det frem, at isenkræmmerkæderne Imerco og Inspiration ville slå pjalterne sammen. Dengang lød meldingen, at de to kæder skulle fortsætte under hvert sit navn, men den plan er nu ændret efter indgreb fra Konkurrencerådet.

I stedet bliver Inspiration udfaset fra markedet. 25 af kædens bedste butikker bliver omdannet til at indgå i Imerco - resten bliver kørt videre under et andet navn og koncept af den hidtidige ejer 3C. Det skriver Imerco i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget glad for i dag at kunne meddele, at vi lægger de 25 bedste Inspiration-butikker ind i Imerco og gør Danmarks stærkeste butiks- og gavekæde inden for køkkenudstyr, borddækning, gaver og boligtilbehør endnu bedre for vores kunder, siger Frederik Brønnum, der er administrerende direktør i Imerco-koncernen.

- Vi ser et kæmpe potentiale i at satse meget mere inden for bolig- og indretningsudstyr. Med 180 Imerco-butikker kan vi for alvor realisere vores planer om at blive Danmarks bedste butikskæde inden for vores felt, fortsætter han.

Lancerer nyt butikskoncept

I forbindelse med overtagelsen af de 25 Inspiration-butikker har Imerco-koncernen valgt at samle alle aktiviteter under Imerco-navnet og dermed udfase Inspiration-brandet.

- Overtagelsen giver os en fantastisk mulighed for at kvalitetsløfte hele vores koncept og skabe et nyt, større og stærkere Imerco, som vi glæder os meget til at vise vores kunder, fortæller administrerende direktør Frederik Brønnum.

Imerco lancerer derfor i begyndelsen af 2018 butikskonceptet ”Imerco Home”, som bliver 40-50 større butikker, der - foruden Imerco’s nuværende og velkendte sortiment - vil have et særligt fokus på bolig og indretning.

- Vi ser et stort potentiale i at satse mere på bolig og indretning. I de nye Imerco Home-butikker vil kunderne møde en anderledes og mere spændende butiksoplevelse med nye varer og større fokus på bolig og inspirerende indretning, siger Frederik Brønnum.

Derfor greb Konkurrencerådet ind

Fusionen af de to store isenkræmmerkæder gav anledning til betænkeligheder hos Konkurrencerådet, som først gav sin godkendelse, efter parterne havde afgivet tilsagn.

- Det har været nødvendigt at gribe ind, fordi en fusion mellem to af de største konkurrenter på markedet for detailsalg af boligartikler ville hæmme konkurrencen betydeligt og i sidste ende skade forbrugerne, blandt andet med risiko for højere priser, siger formand for Konkurrencerådet, professor Christian Schultz, i en pressemeddelelse.

Han understreger, at det har været afgørende for sagens godkendelse, at 20 af de oprindeligt 45 Inspiration-butikker skulle frasælges til den hidtidige ejer med det formål at starte en ny detailkæde. 

- Den nye kæde skal være levedygtig og kunne etablere sig som konkurrent. Det, vurderer vi, er tilfældet med parternes tilsagn, siger Christian Schultz.

LÆS OGSÅ: Imerco overtager InspirationFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD