Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Føtex og Coop fjerner særlig hverdags-vare fra hylderne

Foto: detailfolk.dkMonday den 28 May 2018 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

På grund af massiv miljøbelastning fjerner flere supermarkeder nu en bestemt vare, som lidt for ofte bliver skyllet ud i toilettet.

Vatpinde af plastik hører fortiden til i alle Coops butikker og i Føtex, som hører under Dansk Supermarked.

Det skriver de to dagligvarekoncerner i hver sin pressemeddelelse.

Bliver vatpinde skyllet ud i toilettet, kan de nemt snyde renseanlægget og fortsætte ud i naturen. Ifølge WWF Verdensnaturfonden er de små plastikpinde på top 10 over produkter, som ender i havet.

- Vatpinde af plast er et meget stort problem for naturen, fordi alt for mange ender ude i havet. Derfor fortsætter vi nu vores arbejde med at fjerne unødvendige plastikprodukter fra Føtex-butikkerne ved at udfase vatpinde af plast. Vi har langt bedre alternativer klar, og dem kan kunderne allerede nu vælge i stedet for, siger Føtex-direktør Thor Jørgensen.

I et samarbejde med WWF Verdensnaturfonden forpligter alle kæderne under Dansk Supermarkeds sig til at udfase engangsplastik senest i 2021.

Coop varsler ny strategi

Hos Coop er man også ved at tage salget af plastikemballage op til revision. I løbet af kort tid vil der blev lanceret en helt ny strategi på området for alle koncernens egne varer, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Vi kommer til at have en langt mere kritisk brug af plastic i de varer, vi sælger. Og vi kommer til at træffe langt mere miljørigtige valg af materialer, når vi sætter produkter på markedet, siger Coops CSR-direktør Signe Frese

- Selvom plastik i nogle sammenhænge kan have mange miljømæssige fordele, som mange forbruger ikke nødvendigvis er opmærksomme på, så er der også tilfælde som dette, hvor papir klart er den bedste løsning for miljøet, fortsætter hun.

LÆS OGSÅ: Lidl vil af med 20 procent af sin plastikFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD