Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Forbrugerrådet udstiller butikker på ny liste

Foto: morguefile.comWednesday den 18 May 2016 kl. 06:10 af: Lise Møller Schilder

Mange butikker kræver penge for at tjekke, om fejl i deres varer er omfattet af reklamationsretten. Forbrugerrådet udstiller dem på ny liste.

Forbrugerne har ret til at klage, hvis der viser sig at være fejl og mangler i deres produkt senest to år efter, de har købt det. Men selvom de har ret til at klage, skal mange stadig betale for at få deres produkt undersøgt. Det skriver Forbrugerrådet i en pressemeddelelse.

Forbrugerrådet har lavet en liste over butikker, som tager gebyr for at undersøge, om fejlen i varen er omfattet af reklamationsretten. Du kan se listen her.

En rundspørge, som Forbrugerrådet har gennemført, viser nemlig, at omkring halvdelen af de butikker, som Forbrugerrådet har spurgt, tager et gebyr for at undersøge varen inden de to år er gået. 

Og det er "dybt urimelig", vurderer formand for Forbrugerrådet Tænk, Anja Philip.

Undersøgelserne kan nemlig resultere i en ekstraregning til forbrugeren på helt op til 1000 kroner, hvis butikken eller butikkens værksted konkluderer, at fejlen ikke er omfattet af reklamationsretten.

- Forbrugere, der vil gøre brug af deres lovsikrede reklamationsret, risikerer at få produktet tilbage med samme fejl og en stor regning oveni. Det får folk til at opgive reparationer og det afholder folk fra at klage. Undersøgelsesgebyrer underminerer reklamationsretten, der er en hjørnesten i dansk forbrugerbeskyttelse. Det holder ikke, siger Anja Philip.

LÆS OGSÅ: Forbrugerombudsmanden: Ulovligt at indsamle kunders betalingsoplysningerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD