Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Fonas millionunderskud er større end ventet

Foto: detailfolk.dkWednesday den 15 January 2014 kl. 11:36 af: Freja Thorbech

Elektronikkæden har svært ved at tjene penge, og regnskabet for 2013 viser et langt større underskud end tidligere udmeldt.

Det står værre til i Fona end først antaget.

Elektronikkædens moderselskab F Group kan i det nyligt fremlagte regnskab fra regnskabsåret 2012/13 melde om et underskud på 32 millioner kroner mod et overskud på 9 millioner året før.

I efteråret meldte Fona ellers ud, at man forventede et underskud i omegnen af 20 millioner kroner, og det noget større underskud vækker da heller ikke begejstring på ledelsesgangen.

- Virksomhedens resultat er utilfredsstillende, og der er gennemført en række indgreb til styrkelse af indtjeningen i form af tilpasning af sortiment, butiksnet og omkostninger, skriver ledelsen blandt andet i sin årsberetning.

Lønnedgang eller fyring

Et af de indgreb, som Fona har forsøgt sig med, skabte i efteråret stor mediedebat.

LÆS OGSÅ: Fona-fyringer og lønnedgang skaber heftig debat

I forsøget på at dæmme op for underskuddet gav kæden 500 medarbejdere et knap så attraktivt tilbud. De kunne acceptere en lønnedgang eller betragte sig selv som fyret. Det fik både fagforeningen HK Handel og eksperter til at kritisere Fona.

LÆS OGSÅ: Lønnedgang løser ikke detailbranchens udfordringer

Fem medarbejdere tog imod en fyreseddel, mens resten valgte jobbet. Derudover opsagde Fona 35 medarbejdere, da man valgte at lukke fire butikker. Det har samtidig påvirket årets resultat negativt med 5 millioner kroner som følge af hensættelser til afviklingen af butikkerne.

Konkurrent i rekordregnskab

F Group melder i regnskabet også om en omsætningsvækst på fire procent fra sidste år til godt 2,1 milliarder kroner, men den øgede omsætning er dog ikke nok til at genere en forbedret indtjening for kæden.

I regnskabet henviser ledelsen til, at markedet for forbrugerelektronik i Danmark fortsat er præget af priskonkurrence og forbrugertilbageholdenhed. Ikke desto mindre kunne en af Fonas største konkurrenter, Elgiganten, i sommers fremlægge et rekordregnskab med en omsætningsfremgang på tæt på en milliard og et overskud efter skat på 131 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Elektronikkæmpe fremlægger rekordregnskab

Det er den adm. direktør i F Group, Michael Kjær, som ejer 60 procent af selskabet, der driver landets 61 Fona-butikker. De resterende 40 procent ejes af engelske Dixon.

LÆS OGSÅ: Fona outsourcerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD