Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Fona-fyringer og lønnedgang skaber heftig debat

Foto: detailfolk.dkFriday den 4 October 2013 kl. 09:31 - Kilde: Flere medier

Den tekniske fyring af 500 medarbejdere i elektronikkæden får stor kritik med på vejen i den offentlige debat.

Et ultimatum fra Fona ledelsen til kædens mange butiks- og kontoransatte medarbejdere skaber i disse dage heftig debat. 

500 medarbejdere har forleden modtaget, hvad man kan kalde en teknisk fyreseddel. De kan enten acceptere en lønnedgang eller betragte sig selv som fyret, skriver flere medier.

LÆS OGSÅ: Fona varsler lønnedgang

Og det er et ultimatum, der får følelserne frem hos mange. Fonas adm. direktør Michael Kjær siger til epn.dk, at han ikke er stolt af situationen, men at der ikke er andre muligheder, efter at Fona og F Group har konstateret et underskud i årsregnskabet på godt 20 millioner kroner. Hos de detailansattes fagforening, HK Handel, siger faglig chef Kim Jensen til epn.dk, at Fona-ledelsen saver den gren over, som de selv sidder på med henvisning til, at lønnedgang ikke sætter gang i salg og forbrugeroptimisme. Arbejdsmarkedsforsker og professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet, Henning Jørgensen, kalder over for arbejderen.dk manøvren et sønderlemmende brud på det danske system.

Formalia er overholdt

Både hos ledelse og fagforening understreger man dog, at alle formalia er overholdt. Medarbejderne har nu fået 14 dage til at tænke over tilbuddet. 30 medarbejdere må dog under alle omstændigheder betragte sig selv som fyret, da Fona som et led i den storstilede spareplan, der er nu er indledt, lukker fire butikker. Adm. direktør Michael Kjær må også acceptere, at der kommer mindre ind på kontoen hver måned. Direktøren går selv fem procent ned i løn i solidaritet med medarbejderene, skriver Berlingske Business.

LÆS OGSÅ: Fona outsourcerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD