Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Fire iværksættere har solgt deres succesfulde kæde

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 20 april 2022 kl. 10:01 af: Kristian Holgersen

En storsælgende kæde er ikke længere på stifternes hænder. De har solgt størstedelen af virksomheden for et trecifret millionbeløb.

Specialforretningen Hobbii, som sælger garn og strikkeudstyr i otte fysiske butikker og på nettet, er netop blevet opkøbt af kapitalfonden Verdane.

Hidtil har de fire iværksættere - Jens Reimer Olesen, Morten Petersen, Jonas Reeh og Emil Reeh - siddet på hele ejerskabet af Hobbii, som de startede for syv år siden. Efter handlen står de tilbage med små poster.

Verdane holder de økonomiske detaljer for sig selv i en pressemeddelelse, men ifølge Børsens oplysninger er der tale om et trecifret millionbeløb i den høje ende af skalaen - altså ikke langt fra milliarden.

- Hobbii har etableret sig som en af de førende spillere på det europæiske marked inden for sin niche, og det har været en fornøjelse at se vores forretning vokse på internationalt plan, siger Jens Reimer Olesen, medstifter og bestyrelsesformand hos Hobbii.

De internationale markeder står for 85 procent af garnsalget hos Hobbii, som især har satset på Norden, Tyskland og USA.

- I de kommende år vil vores mål være virkelig at rykke som platform og fællesskab og dermed kickstarte den næste del af vores vækstrejse, siger Jens Reimer Olesen.

Globale ambitioner

I 2019 åbnede Hobbii sin første fysiske butik. Siden er yderligere syv butikker kommet til, hvoraf de tre ligger i Tyskland.

En af medstifterne, Jeppe Kallesøe, luftede for nogle år en ambitiøs målsætning om at åbne 60 butikker i Danmark og Tyskland inden for forholdsvis kort tid.

Hos de nye ejere, Verdane, synes fokus i høj grad at være på nettet, hvor Hobbii har skabt et stort fællesskab blandt de strikkeglade kunder.

- Vi er stolte af at samarbejde med det enestående team hos Hobbii om at bygge det førende globale garnunivers, siger Nils Bouchet, direktør for Verdane.

- De har skabt en brancheførende platform for vækst, drevet af et af verdens største og mest engagerede strikke- og hæklefællesskaber. Hos Verdane kan vi bidrage med vores ekspertise inden for e-handel og driftsforbedring til at støtte Hobbii, når de påbegynder den næste fase af vækstrejsen mod at blive en global leder inden for sin niche, siger han.

LÆS OGSÅ: Specialbutik er udpeget som landets hurtigst voksende virksomhedFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD