Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Endeligt nej til faste bogpriser

Foto: detailfolk.dkFriday den 22 March 2013 kl. 13:40 af: Puk Holm Hansen

Boghandlerne får ikke opfyldt deres ønske om faste bogpriser i denne omgang. Det er nu blevet slået fast af kulturministeren efter et møde.

Nu bliver der lagt låg på diskussionen, om hvorvidt der skal indføres faste bogpriser i bogbranchen som en økonomisk hjælp til boghandlerne. I hvert fald har kulturminister Marianne Jelved slået fast, at markedsregulering af bogmarkedet ikke vil blive genindført. Man er simpelthen ikke sikker på, om det vil løse bogmarkedets problemer.

- Der er ikke enighed i forligskredsen om, at en genindførsel af markedsregulering vil løse bogmarkedets udfordringer – og ej heller at markedsregulering er det rigtige redskab til at løse de udfordringer, som litteraturen står over for, udtaler Marianne Jelved i en pressemeddelelse.

Forslaget om de faste bogpriser blev fremsat i december af Lars Boesgaard, direktør i forlaget Lindhardt og Ringhof, i et åbent brev til Christiansborgs kulturpolitikere.

LÆS OGSÅ: Bogbranchen vil have faste bogpriser

Andre tiltag skal øge bogsalget

Man vil fortsat støtte forfatterne og produktionen af litteratur, men politikerne er altså i tvivl om, hvorvidt en regulering af priserne vil løse problemerne i bogbranchen. I stedet vil Marianne Jelved snart lave nogle tiltag, som skal øge danskernes læselyst, og som dermed måske kan få omsætningen i boghandlerne til at stige.

- Der (er) i forligskredsen opbakning til, at vi i litteraturpolitikken fortsat bruger redskaber svarende til, hvad vi kender fra de øvrige kunstområder. Nemlig støtte til produktion af litteratur af høj kvalitet, støtte til forfatterne og støtte til formidlingen af litteratur og fremme af læselysten gennem bibliotekerne og gennem Statens Kunstråds støtte til forfatterarrangementer med videre. Derudover vil jeg i den kommende tid igangsætte en række tiltag, der skal fremme danskernes lyst til at læse litteratur, forklarer Marianne Jelved.

LÆS OGSÅ: Konkurrencerådet advarer minister: Nej til faste bogpriser

Bogmarkedet i Danmark blev liberaliseret i 2001, og siden da har de traditionelle boghandlere kæmpet om bogkunderne side om side med supermarkeder og online-butikker. Det er to år siden, de faste bogpriser blev afskaffet.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD