Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Bogkæde vil overtage legekæde

Foto: detailfolk.dkMonday den 11 March 2013 kl. 12:02 af: Freja Thorbech

Selskabet bag Bog & Idé satser med en mulig overtagelse af en eksisterende kæde på at komme ind på det danske legetøjsmarked.

Nu skal der langes andet end bøger over disken.

Indeks Retail, der er selskabet bag boghandlerkæderne Bog & idé, Bøger & papir og BOGhandleren, forhandler netop nu om overtagelse af Legekæden amba, der er kædeselskab for 53 butikker med selvstændige legetøjshandlere.

Det skriver Indeks Retail i en pressemeddelelse.

Det er Indeks Retails store erfaring fra detailbranchen, der har fået Legekæden til at forhandle med selskabet om en overtagelse.

LÆS OGSÅ: Netgigant vil sælge e-bøger og musik i Danmark

- Vi må erkende, at vores ambitioner ikke kan indfries i vores nuværende forholdsvis beskedne set-up, hvorfor det har været naturligt at søge samarbejde med andre detailhandlere. Her har vi i Indeks Retail fundet et stærkt og velfungerende kædekontor, der kan gavne vores nuværende og kommende legetøjshandlere, men også et selskab, der har ”muskler” og ønsker om at bidrage til en styrkelse af Legekæden, siger formand for Legekæden amba, legetøjshandler Christian Vejby i en udtalelse.

Overtagelse er en styrke

Også hos Indeks Retail glæder man sig over den mulige overtagelse. 

- Hvis overtagelsen bliver en realitet får vi i Indeks Retail nu to af landets absolut stærkeste brands, hvor vi kan fokusere boghandel i Bog & idé og legetøj i Legekæden. I begge kæder vil vi have klare mål om omsætningsvækst og øgede markedsandele, og dermed krav om fysisk beliggenhed på de bedste og største markedspladser i Danmark, herunder online på nettet, siger formanden for Indeks Retail, advokat Michael Meyer.

LÆS OGSÅ: Bogbranchen vil have faste bogpriser

Indeks Retail er ejet af 170 boghandlere i de tre kæder Bog & idé, Bøger & papir og BOGhandleren. De tre boghandlerkæder og de 170 boghandlere har til sammen en detailomsætning på cirka 1,4 milliarder kroner og tæller cirka 1000 medarbejdere.

Det er planen, at Legekædens adm. direktør Morten Li-Nielsen får central placering i Indeks Retail som Kategorichef.

Den endelige beslutning om overtagelse tages på en generalforsamling i Legekæden den 23. april.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD