En netbutik var nøglen til succes for iværksætter
Flere kuldsejlede koncepter endte med at blive til dyre lærepenge for ung iværksætter. Men nu har han fundet melodien med en netbutik.
Iværksætteren Tobias Hinchely Pedersen var et stykke tid om at finde den rette hylde. En vinbar i København og et koncept med vinkasser var blandt de første forsøg på at ramme en guldåre, som ikke rigtig lykkedes.
Efter de dyre fejlskud fandt Tobias Hinchely Pedersen på at åbne en vinbutik på nettet, og den idé skulle vise sig at være mere holdbar.
- Jeg havde i 2018 allerede brugt seks år på at lære vinbranchen at kende, og jeg vidste, at det var i vinen min passion lå. Så med bagagen fra mine tidligere projekter, hvor jeg havde gjort mig nogle milliondyre erfaringer, tog min kæreste og jeg chancen og kastede os ud i et sidste projekt, siger Tobias Hinchely Pedersen i en pressemeddelelse.
Butikken hedder Den Sidste Flaske - ej at forveksle med de københavnske butikker Den Sidste Dråbe - og selvom de første år var hårde, så begynder parret nu at kunne høste frugterne.
- Min kæreste og jeg arbejdede 15 timer om dagen næsten uden løn, og hun var nødt til at droppe ud af sin uddannelse for at hjælpe med at pakke på lageret, mens hun var højgravid, siger Tobias Hinchely Pedersen og fortsætter:
- Det gav mange søvnløse nætter og uro for vores liv og fremtid, men i dag har det betalt sig, når vi ser på en sund forretning med et solidt overskud og 26 seje ansatte, der deler vores glæde for vin.
Succes giver mod på udlandet
På bare to år er der solgt over en million flasker vin, og virksomheden er gået fra to ansatte til 26 fuld- og deltidsansatte.
I årsregnskabet for 2020 kan Den Sidste Flaske ApS sætte dobbeltstreg under et overskud på over 600.000 kroner, mens bruttofortjenesten lyder på 2,6 millioner. Den gode udvikling ser ud til at fortsætte i 2021, og det sætter gang i udenlandske ekspansionsplaner. Især Tyskland og Sverige lokker.
Tobias Hinchely Pedersen fremhæver, at en tæt dialog med kunderne er en af hovedårsagerne til væksten. Det handler om at give kunderne en ny og anderledes oplevelser, mener han.
- Vores ambition har fra starten været at gøre oprør med en gammel og traditionel vinbranche. Det gør vi ved hele tiden at være i øjenhøjde med kunderne og inddrage dem i de strategiske beslutninger, siger Tobias Hinchely Pedersen.
- Eksempelvis spørger vi dem tit om, hvad de gerne vil se af tilbud, hvilke features der mangler på hjemmesiden, og hvilke nye varianter de gerne ser i shoppen. Vi bygger altså vores forretning efter, hvad der fungerer for kunderne, og med den tætte dialog lader vi kunderne fører den vej, vi udvikler og går efter, siger han.
LÆS OGSÅ: Succesfuld iværksætter-trio vil slå deres navn fast i Norden
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Relaterede nyheder
Afstemning
Seneste nyheder
Ny udvikling i nethandlen: - Det gør ondt i hjertet
Salling Group lover kunderne priskrig
Pessimismen breder sig igen blandt forbrugerne
Faldende efterspørgsel bliver enden for særlig netbutik
Direktør stopper hos kendt tøjmærke
Lars Larsen Group sætter Ilva-direktør fra bestillingen
Måling: Danskerne holder på pengene
Louis Nielsen: Aftaler i shoppingcentre bremser ekspansion
Seneste cases og nyheder fra RetailDirect
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Whistleblowerloven i detailbranchen: Har du fået helt styr på din whistleblowerordning?
Detailsektoren går forrest i kampen for mere bæredygtige emballager
3 relevante pandemi learnings for din virksomhed
5 content marketing trends du skal holde øje med i 2022
Tendens viser: Handel fra mobile enheder overgår laptops